Uber, şehir içi trafik yoğunluğunu artırıyor mu? - Haberler - indir.com

Uber, şehir içi trafik yoğunluğunu artırıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-28 14:20:28
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bilindiği üzere Uber, gezi ücreti hesaplayan, varış zamanını tahmin eden ve maliyeti binicilerle paylaşma seçeneği sunan gezinti için bir akıllı telefon uygulaması. Bu uygulama sayesinde pek çok kişi rahatça seyahat edebiliyor. Uber ucuza seyahat etmek için popüler bir yol haline gelmesine rağmen, araç paylaşım konsepti yeni değildir. Aslında taksiler bu konsepti yıllardır kullanıyorlar. Ayrıca uber en düzenli taksi hizmetlerinin sunduğu tek uygulama değil. Pek çok kişinin kullandığı bu uygulama 58 ülkede 300 şehirde hizmet veriyor.

Ancak son zamanda yapılan bir araştırmaya göre vatandaşlar taksi kullanım uygulamasını tercih etmeleri nedeniyle hafta sonu ve iş giriş-çıkış saatlerinde trenlerin kullanıcı sayısının gözle görülür bir şekilde düştüğü öğrenildi. Körfez Bölgesi Hızlı Transit Sistemi'nde yayımlanan rapora göre Ekim ayı içerisinde ülkedeki en büyük metropollerin Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington D.CveSeattle'ı kapsayan bir araştırma yaptıkları açıklanıyor. 4 bin yetişkin kişinin katılımcının verdiği yanıtlara göre taksi çağırma uygulaması ile yapılan seyahatların yüzde 49'u ila yüzde 61'i böyle bir seçenek olmasaydı yürüyerek, bisikletle veya toplu taşıma araçları ile gideceklerini belirtmiş. Bunun dışında bir kesim ise hiç gitmeyeceklerini söylüyor.

Uber gibi uygulamalar şehirdeki trafiği azaltmak için varolduklarını savunsalar da bu tarz uygulamalar şehirlerin trafiğini arttırıyor. Normalde toplu taşıma araçlarının gitmediği yerlere götürdüğünü iddia eden uygulama tam aksine toplu taşıma araçlarının gittiği yerlere gidiyor. Zaten Uber kullanıcıları bu araç çağırma uygulamasını toplu taşımaya bir alternatif olduğu için kullandığını belirtiyor.Hafta içi günde ortalama 170 bin sefer yapıldığı söyleniyor. Bu da taksi seferlerinden 12 kat fazla. Bunun ile ilgili neler yapılacak, pek çok kişi tarafından merak ediliyor.





PAYLAŞ