UBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini Destekleyecek - Haberler - indir.com

UBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini Destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 12:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Şirketlerin çeşitli kripto para birimleri piyasada yer almaya devam ediyor. Şimdi ise yeni çıkan bir habere göre PayPal, Uber, Visa ve Mastercard, Facebook’un yeni kripto para birimi olan GlobalCoin’e destek verecek. Wall Street Journal’ın Perşembe günü yayınlamış olduğu habere göre sosyal medya şirketi Facebook, kendi kripto para birimi GlobalCoin’i desteklemesi için çeşitli şirket ve destekçiyle anlaşma sağladı. Belirtilene göre destekçilerin her bir ismi projeye ortalama olarak 10 milyon dolar yatırım sağlayacak. Booking, Stripe ve MercadoLibre gibi isimlerin de birer proje parçası olduğu biliniyor. Ancak Wall Street Journal tarafından belirtilen bu isimlerin nasıl bir rol alacağı henüz belirtilmiş değil.

Facebook Birçok İsimle Anlaşma Sağladı

Facebook'tan Stalker'lara Kötü HaberFacebook'tan Stalker'lara Kötü Haber

GlobalCoin para birimini Aralık ayında çıkartacağını ifade eden Facebook’un kripto para biriminin şirketin mesajlaşma altyapısında bulunan sabit bir para birimi olması hedefleniyor. Bu mesajlaşma servisi içerisinde ise Facebook Messenger uygulamasının yanında Instagram ve WhatsApp uygulamaları da bulunacak. Şuan için GlobalCoin para biriminin henüz tam olarak ne için kullanılacağı Facebook tarafından belirtilmiş değil. Ancak BBC tarafından kripto para biriminin indirimli ürünler almak için kullanılabileceği ifade ediliyor. Facebook’tan satıcılara kredi kartlarında olan kesintiler olmadan direkt ve hızlı bir para akışı gerçekleştirmek için kripto para birimi özellikleri bulunacak.

Bu yenilik ile beraber ise satıcıların kar oranlarının artması da bekleniyor. Facebook’un bu yeni GlobalCoin para birimi 18 Haziran’da duyurulacak.


İlgili uygulamalar
Study from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para ÖdeyecekStudy from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para Ödeyecek
Facebook Watch 720 Milyon İzlenmeyi AştıFacebook Watch 720 Milyon İzlenmeyi Aştı

PAYLAŞ