UBER, otonom bisiklet ve scooter üzerine çalışıyor - Haberler - indir.com

UBER, otonom bisiklet ve scooter üzerine çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 16:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl birçok karışıklığa sebebiyet veren UBER, şimdi de otonom bisiklet ve scooter hizmeti vermek için çalışmalar yürütüyor.

Geçtiğimiz yıl çıkan haberlerde, ismi oldukça sık duyulan UBER, büyük karışıklıklara yol açmıştı. UBER, hizmet verdiği şehirler arasında oldukça rağbet gören bir uygulama haline geldi. İnsanları, gidecekleri yere taşıma görevini üstlenen ve bu noktada konforu çn plana çıkaran UBER, taksicilerin kabusu oldu. Taksiciler ile UBER şoförleri arasında yaşanan gerginliklere, Ulaştırma Bakanlığı el atmak zorunda kaldı. UBER, yaşanan gerginlikler dolayısı ile ülkemizde yasaklanmıştı.

İçişleri Bakanı'ndan UBER açıklamasıİçişleri Bakanı'ndan UBER açıklaması

Yurt dışında da oldukça ilgi gören ve bir dönem ülkemizde de gözde ulaşım araçlarından birisi olan UBEr, yeni atılımların peşinde. Son elde edilen bilgilere bakılırsa, UBER şimdi otonom bisiklet ve scooter ile hizmet vermek istiyor.

Uber alternatifi uygulamalar

UBER kullanım alanını genişletmek istiyor

UBER, bu hafta içerisinde gerçekleşen, "Kendin Yap Robotikler" etkinliğine katıldı. Kullanım alanını genişletmek isteyen ve sahip olduğu otonom teknolojisini lehine kullanma planları yapan UBER, etkinlik kapsamında otonom bisiklet ve scooterlar hakkında konuştu. Konuşma esnasında, şirketin "Micromobility Robotics" adında yeni bir bölüm oluşturduğu açıklandı. Bölümün amacı, kendisini şarj istasyonuna ve varış yerine götürebilecek otonom bisikletleri ve scooterları incelemek ve araştırmak olacak. Bu araçlar, çevreyi görme, hissedebilme, tasarruf edebilme gibi özelliklere de sahip olacak. Şirket yeni bölümü için iş alımlarına da başladı. UBER, bu teknoloji ile aynı zamanda insanları araçlarını şarj etme derdinden kurtarmak istiyor.


UBER, Türkiye'de hizmet veren Careem'i satın almaya karar verdiUBER, Türkiye'de hizmet veren Careem'i satın almaya karar verdi
Uber'in bugüne kadar kaç yolcu taşıdığı belli olduUber'in bugüne kadar kaç yolcu taşıdığı belli oldu
YouTuber olmak psikolojik sorunlara neden olabilir!YouTuber olmak psikolojik sorunlara neden olabilir!

PAYLAŞ