Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyor - Haberler - indir.com

Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2018 senesindeki kazanın ardından Otonom araç testlerini askıya almak zorunda kalan Uber, California Motorlu Araçlar Departmanı'ndan aldığı izinle, otonom araç testlerine yeniden başlayacak.

Otonom araç teknolojisinin bir parçası olmak isteyen Uber çalışmalarına 2018 senesinde ara vermek zorunda kalmıştı. 2018 senesinde otonom araç testi sırasında aracın Arizona bölgesinde bisikletli bir yayaya çarpması ölümle sonuçlanmış ev bu olaydan Uber suçlu birçok kişi tarafından suçlu görülmüş ama yasal bir karar alınamamıştı. Bunun nedeni ise otonom araçlarla ilgili sigorta ve hukuki konuların kapsamının henüz tam olarak belirlenmemiş olmasından kaynaklanıyordu.

Uber bir ülkeden daha ağır darbe yediUber bir ülkeden daha ağır darbe yedi

Kaza sonunda sorunu kimin üsteleneceği büyük bir merak konusu olmuş ve bu olay uzun bir süre gündemde kalmıştı. Otonom araçların daha tamamen sürüşe hazır olmaması bu konuda ki regülasyonların ve mevzuatların geliştirilmesini ciddi anlamda sekteye uğratmıştı. Bu feci kaza sonrasında Otonom araç testlerine ara vermek zorunda kalan şirketin San Francisco şehrinde yeniden otonom araç testlerine başlayacağı öğrenildi.

Uber, Otonom Araç Teknolojisi İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı

Alınan bilgilere göre Uber sadece iki Volvo XC90 aracıyla San Francisco'da sınırlı bir test sürecini yeniden başlatıyor. Ancak bu kez testler daha güvenli şartlarda yapılacak ve araçlar sadece güvenlik konusunda uzmanlaşan bir sürücü tarafından yönetilecek. Sadece gündüz gerçekleştirilebilecek olan otonom araç süreçleri belirlenen umumi yolların dışına çıkmayacak.

Konuyla ilgili California Motorlu Araçlar Departmanı'ndan izin alan Uber'in bu izni Şubat ayında aldığı öğrenildi. Testlere yeni başlayacak olan şirketin sözcüsü Uber’in özel taşımacılıkta devrim yaratabilecek otonom araç teknolojisini test etmeye istekli olduğunu açıkladı. Diğer bilgiler ise San Francisco’nın yanı sıra, bu sürücüsüz otomobil testlerinin Dallas, Pittsburgh ve Washington DC'de bölgelerinde de başlayacağı söyleniyor. Ve Uber'in tekrar ölümcül bir kazayla gündeme gelmemek adına gereken önlemleri aldığı da sızan bilgiler arasında yer alıyor.


Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!
Uber bir ülkede daha yasaklandı!Uber bir ülkede daha yasaklandı!

PAYLAŞ