Uber bir ülkede daha yasaklandı! - Haberler - indir.com

Uber bir ülkede daha yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 12:05:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Özel ulaşım uygulaması olan Uber sunduğu hizmetle iyi bir çıkış yakalasa da birçok ülkede taksicilerin işine engel olduğu gerekçesiyle tepki çekmiş ve yasaklanmıştı. Taksi şoförleri tarafından uzun bir süredir kaldırılması için mücadele verilen Uber artık bir ülkede daha kullanılmayacak. Gün itibariyle alınan kararla Uber önümüzdeki aydan itibaren Kolombiya’da yasaklanıyor! 

Sunduğu hizmetle birçok kullanıcının ilk tercihleri arasında yer alsa da haksız rekabet uyguladığı gerekçesiyle ülkemizde de oldukça zorluklarla karşılaşan Uber bildiğiniz üzere hizmeti sonlandırarak önce bir taksi çağırma uygulaması olmuştu. Ancak Uber’in Türkiye pazarından bu ani çekilmesi araç sahiplerinin şirketle davalık olmasına da neden olmuştu. 

Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyorUber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

Sadece Türkiye’de değil son dönemlerde pek çok ülkede faaliyetlerine devam etmekte güçlük çeken Uber Aralık ayında alınan mahkeme kararına göre “Ulaşım kuralları ihlali” nedeniyle Kolombiya’da da yasaklanacak. Şubat ayı itibariyle ülke genelinde kullanıma kapatılacak olan uygulama ise “Özgür ticaret ilkelerini” savunarak mahkeme tarafından alınan bu karara itiraz etmeyi deneyecek. 

Son dönemlerde pek çok ülkeyle sıkıntı yaşayan Uber’e geçtiğimiz dönemlerde Alman mahkemesinde de bir yasak getirilmişti. 2017 senesinde ise İtalya’da geçici bir yasakla karşı karşıya kalan uygulama yola yaşadığı sıkıntılarla devam etmiş ve geçtiğimiz sene ulaşım hizmetlerinin dışına çıkarak market ve hazır yemek alışverişlerinde servis hizmeti sunmaya başlamıştı. Kolombiya’da alınan kararla birlikte Amerika ülkeleri içinde tamamen yasaklanan uygulamanın yasaklaması da biraz kafa karıştırıcı bulundu. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Kolombiyalı taksi sürücülerinin lobi çalışmalarında hükumete karşı protestolarda yer almamalarına karşılık hükumetin Uber’i yasaklamasını talep etmişti. Bu nedenle yasak kararının şüpheli şartlar altında alındığı iddia ediliyor. 

88 bin sürücü işsiz kalacak! 

Ancak alınan karar hangi şartlarda alınmış olursa olsun, yasağın çok yönlü sonuçları olacağı kuşkusuz bir gerçek. Uber’in yasaklanmasıyla birlikte taksi sürücülerinin gelirleri artacak ve durumda sonunda taksicilerin rahatlamasına neden olacak gibi dursa da Didi gibi rakipleri güç kazanacak. Piyasayı tamamen değiştirecek bu durum yüzlerce Uber sürücüsünün de işsiz kalmasına neden olacak. 

Lüks Taksi ve Araç Çağırma Servisi Uber Yasaklandı!

Bu doğrultuda tamı tamına 88 bin sürücü işsiz kalırken Uber’i aktif bir şekilde kullanan 2 milyon sürücü de farklı alternatifler bulmak zorunda kalacak. Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkelerde Uber pek iyi bir geçim kaynağı olmasa da, Kolombiya gibi ülkelerde ciddi bir geçim kaynağı haline gelmiş durumda. Alınan bu karar geçimini Uber sürücülüğüyle yapan birçok sürücünün ciddi geçim sıkıntıları çekmesine neden olacak. Karara itiraz etmek için hazırlanan Uber’in yasak kararını tersine döndürüp döndüremeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. 


Uber bir ülkeden daha ağır darbe yediUber bir ülkeden daha ağır darbe yedi
Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!

PAYLAŞ