Uber Bir ülkede daha faaliyetlerini durdurma kararı aldı - Haberler - indir.com

Uber Bir ülkede daha faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-09 17:45:52
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Mobil seyahat uygulaması Uber bir çok ülkede faaliyet gösteriyor. Faaliyetlerinin gelişmesi ile taksilere bile rakip olan Uber bir ülkede daha faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Yunanistan' da yeni yasal düzenlemeler kapsamında yapılan değişiklikler ile şirket, hizmetlerini etkileyeceğini belirterek 10 Nisan' dan itibaren UberX' in Yunanistan' daki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

Uber tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki dönemde Uber' in bu durumu ve mevzuatı yeniden değerlendirmeye alacağı ve hizmetlerini etkileyecek unsurlar hakkında yeni çözüm arayışlarına girileceğini belirtti.

Uber Türkiye Kullanıcı Sayısı 5 Kat Arttı

Uber Bir Ülkeden Daha Çekiliyor

Uber' in mobil seyahat uygulaması olan UberX , Yunanistan' ın başkenti Atina' da 2014 yılında "Ubertaxi" ismi ile faaliyetlerine başlamış ve son 2,5 yılda ismini değiştirerek "UberX" olarak hizmet veriyordu. Uber mobil seyahat uygulamasının özellikle geçtiğimiz yılda Atina' da faliyetlerini belirgin bir şekilde geliştirmesiyle taksilere rakip olmayı başarmıştı. Bu durum Atina' daki taksicilerin tepkisini çekmiş ve taksiciler Uber' in faaliyetlerine son verilmesini istemişti ve turizm sezonunda faaliyetlerini durdurmak ile tehdit etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan' ın Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından getirilen Karayolları Trafik Kuralları ile ilgili kanun tasarısı ile birlikte Uber ve ülkede faaliyetlerini sürdüren diğer mobil seyahat uygulamalarına yönelik yeni düzenlemeler , Yunanistan Meclisi tarafından oylanmış ve kabul edilerek yasalaşmıştı. Bu düzenlemenin ardından Yunanistan' da Uber' e karşı bir cephe almışı.

Taksi ve Lüks Araç Çağırma Uygulaması Uber

Yeni düzenlemeye göre bundan böyle Uber ve benzeri mobil seyahat uygulamaları yetkili makamlara 1000 euro harç bedeli ödeyerek lisans alması zorunlu hale getirilecek. Ayrıca söz konusu faaliyetlerde bulunanların gelirlerinin ülke yasalarına göre vergilendirilmesi ve çalışanlarla yapılan sözleşmelerin yetkili bakanlığa ibraz edilmesi zorunlu hale geldi.





PAYLAŞ