Uber aşı olanlara ücretsiz yolculuk sağlayacak - Haberler - indir.com

Uber aşı olanlara ücretsiz yolculuk sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Coronavirüs döneminde pek çok teknoloji devi elini taşın altına koydu. O şirketler arasına dünyanın ulaşım için en çok tercih edilen şirketlerinden Uber’de katıldı. Aşılanma aşamasına katkıda bulunmak isteyen şirket ABD’de 10 milyon ücretsiz yolculuk sunacak.

Geçtiğimiz sene Aralık ayında dünyaya yayılmaya başlayan Covid_19 pandemisi günümüzde pek çok ülkede tüm etkileriyle devam ediyor. Bu salgınla mücadele kapsamında aşılanma büyük bir önem taşıyor. ABD’de daha fazla inanın aşılanması için katkıda bulunmak isteyen şirketlerden Uber ise, insanları aşı randevularına ulaştırabilmek için harekete geçerek koronavirüsle mücadele kapsamında önemli bir adım attı.

Uber Türkiye'ye geri mi dönüyor?Uber Türkiye'ye geri mi dönüyor?

Bildiğiniz üzere bu dönemde sosyal mesafe ve izolasyon büyük bir öneme sahip. Aşılanma aşamasına yardımcı olmak isteyen Uber ise maddi durumu yeterli olmadığından sağlık kuruluşlarına ulaşım sağlayamayacak insanlar için yeni bir program başlattı. Bu program kapsamında şirket insanlara 10 milyon ücretsiz yolculuk imkanı sunacak. Konu hakkında bugün açıklama yapan Spike Lee işbirliğiyle gerçekleştiren marka, aynı zamanda insanların uygulama aracılığıyla yolculuk bağışında bulunabilmelerinin de mümkün olduğunu açıkladı.

UBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor

Yaptığı açıklamada pek çok kişinin hastane ya da sağlık merkezine erişiminin kolay olmadığını ve aşı olabilmek için saatlerce yolculuk yapmaları gerektiğini hatta bunun için iki-üç vasıta değiştirmeleri gerektiğinin altını çizerek bunun  sağlık hizmetleri açısından önemli bir engel olduğunu söyleyen R/GA Group ECD’si Shannon Washington, “Spike Lee’nin sesi ve Tyler Mitchell’in bakışıyla hayat bulan Uber kampanyasının mesajı açık: Herkesin aşı olabilmesi adına eşitsizliğin giderilmesi için şirketler ve topluluklar bir araya gelebilir” dedi.

Uber Sosyal Etki Direktörü Julia Paige ise yaptığı açıklamada, ulaşımın aşıya engel olmaması için bu adımı atarak yolculuk bağışı hareketini bu kapsamda hayata geçirdiklerini ve Local Initiatives Support Corporation işbirliğiyle, aşı ihtiyacı yüksek seviyede olanlara yardım etmeyi hedeflediklerini belirtti.

 


Uber Türkiye'ye yeniden geldiUber Türkiye'ye yeniden geldi
Uber'den görme engelli kadına tazminat davası!Uber'den görme engelli kadına tazminat davası!

PAYLAŞ