Uber alternatifi uygulamalar - Haberler - indir.com

Uber alternatifi uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-28 03:07:52
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

2015 yılından beri 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmakta olan ulaşım hizmeti Uber, son zamanlarda popüler bir hale geldi. Özellikle genç kesim tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bir taksi uygulaması olan Uber uygulamasına mobilden girerek, size eşlik edecek olan aracı fiyatını ve güzergâhını belirleyebiliyorsunuz. Otomobil dışında farklı araç seçenekleri de sunuluyor. Son zamanlarda uygulamanın popülerleşmesi, taksicilerin durumdan rahatsızlık duymasına neden oldu.

Uygulama Türkiye'nin de belli yerlerinde kullanılıyor. Şu an için popüler olan uygulama Uber olsa da bu uygulamaya alternatif olacak, aynı hizmeti veren başka uygulamalar da bulunuyor. Bu uygulamaların yasallığı tartışma konusu olsa da bütün platformlar yasal olduklarını savunuyorlar ve hepsi cep telefonların uygulama mağazalarında yer alıyor. Sadece cep telefonlarından kullanılıyor. Uber dışında aynı hizmeti veren ve aynı zaman da Türkiye'de de faaliyet gösteren başka uygulamalara örnek vermek gerekirse;

Careem

Daha çok Orta Doğu bölgesinde rastlanılan bu sektörde Uber'den sonra en popüler platformlardan biri olan Careem, uygulama üzerinden araç çağırma özelliği sunuyor. Uygulama, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Pakistan, Kuveyt ve Mısır gibi ülkelerde faaliyet gösteriyor. Türkiye'de ise yalnızca İstanbul'da kullanılan Careem, Uber benzeri bir altyapıya sahip.

Olev

Uber ile aynı hizmet koşullarına sahip olan bir diğer uygulama da Olev. Olev de uygulama üzerinden çalışıyor ve kullanıcılar şoförlü araç servisinde yararlanabiliyorlar.

Yolo

Yolo da yine minibüs tarzı araçlarıyla ulaşım hizmeti veriyor. Fakat şu an için diğer uygulamalara göre daha az bölgede faaliyet gösteren Yolo, İstanbul, Ankara ve Bodrum'da kullanılabiliyor.

Scooty

Son olarak benzer uygulamalardan birisi Scooty. Fakat bu uygulama diğerlerinden biraz farklı çünkü kullanıcılarına motosiklet ile hizmet vererek hız garantisi sunuyor. Yerli bir girişim olan Scooty de uygulama üzerinden kullanılıyor.





PAYLAŞ