Type-C Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Haberler - indir.com

Type-C Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-21 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bugün haberimizde USB bağlantısı noktasında neredeydik ve hangi konuma geldik ondan bahsedeceğiz.

Son dönenlerde teknoloji dünyasının geldiği durumu hepimiz biliyoruz. Her gün gelişen teknoloji yeni bir ihtiyacı doğuruyor. Örneğin son dönemlerde çıkan telefonların neredeyse tümü ile 4K video çekimi yapabiliyoruz. Ancak bu çektiğimiz videoyu izlemek için ise 4K çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olmamız gerekiyor veya sosyal medyada paylaşmak istiyorsak bu videoyu upload hızı oldukça yüksek bir internete sahip olmamız gerekiyor. USB konusunda da ciddi yol aşmayı başaran şirketler, bu uğurda yeni ihtiyaçları doğurdu diyebilirim.

2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek?2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek?

Type-C nedir?

Son dönemlerde üretilen akıllı telefonlarda hepimizin bildiği üzere USB Type-C dönemi başladı. bu teknoloji ile tanışam okurlarımız olduğu gibi henüz kullanmayan okurlarımız da mevcut. Bizde herkes istifade etsin diye Type-C hakkında bildiklerimi size sunacağım. Bu USB’lerin bağlantı noktası çok basit ve küçük boyutlara getirildi. Bu sayede bilgisayarların daha çok erişilebilir noktalarının iletişim merkezi haline dönüşmesine olanak sağladı. Bu da demek oluyor ki bir bilgisayara birden fazla bağlantı noktasının yerleştirilmesine imkan sağladı. Bu sayede bilgisayarların aynı anda birden fazla cihazlarla iletişim halinde olmasının önünü açarak yeni bir akım başlattı.

Yeni USB’ler çıkıyor olmasına rağmen inatla eskilerini kullanıyoruz

Her geçen gün yeni ihtiyaçlar doğuran teknolojik gelişmeler, USB anlamında da bazı ihtiyaçları doğurdu. Bilgisayar donanımlarının veya diğer elektronik cihazların gelişim dönemleri daha yavaş olduğu bir zamanda, eski kullanılan USB’ler olduğu gibi ihtiyaçlara cevap veriyordu. Bu sebepten ötürü de USB 1.0 çıktıktan tam 15 sene sonra USB 3.0 çıktı. Üstelik 3.0 USB’nin çıkmasına rağmen 7 senedir 2.0 USB kullanmaktan vazgeçmiş sayılmayız.

Akkılı telefonlarda da artık Type-C göreceğiz

USB 2.0 2001 yılında piyasaya sürülmüştü. 2001 yılından günümüze kadar geçen zaman sürecinde ise bağlantı noktaları da çok kez değişiklik gösterdi diyebilirim. O dönemlerde küçük cihazlar bir hayli yaygınlaşıyordu ve Mini A ve Mini B isimleri verilen bağlantılar ortaya çıkıyordu. Ancak öyle bir teknoloji gelişti ki şu an kullanmayan yok sanırım, akıllı telefonların piyasaya sürülmesi ile birlikte bu bağlantılar bir hayli büyük kaldı. Bugün ise Micro USB ismi verdiğimiz ve geçen seneye kadar çıkan bütün akıllı telefonlarda bağlantıların genel adı USB Micro B bağlantısı idi. Uzun bir süredir kullanılan bu bağlantı yerini artık yavaş yavaş Type-C’ye bırakıyor diyebilirim.



PAYLAŞ