Twitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia Ediyor - Haberler - indir.com

Twitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 09:05:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Daha önce de Facebook ile bu tarz bir sorun yaşayan Balckbery firması Facebook’u patent ihlali sebebiyle dava etmişti. Bu yıl da aynı sorunu dünyaca üncü sosyal medya olan Twitter ile yaşayacak BlackBerry şimdi de Twitter’a dava açacak. Kanada merkezli olan Blackberry firması son birkaç yıldır sosyal medyalara takmış durumda. Hem Facebook hem de Twitter ile karşı karşıya gelen Balckberry dava süreçlerinin nasıl olacağı hakkında bir açıklamada bulunmadı. Blackberry piyasaya teknoloji alanı ile girmiş olsa da gün geçtikçe yazılım işi ile hayatına devam etme kararı aldı. Sınır tanımayan Blackberry, Facebook ve Snap'ten sonra Twitter ile patent ihlali konusunda ter düştü ve ardından yine dava süreçleri başlatıldı.

Facebook ve Snap'in ardından Twitter'da davalık

Şimdilik elde edilen bilgilere göre iki sosyal ağa da patent ihlali sebebiyle dava açıldı. Patent ihlalinin Balckbery’e ait olan altı patenti izinsiz olarak kullanılması şeklinde belirlendi. Davanın açılma sebebi olan söz konusu patent ihlalleri ise şu şekilde; push bildirimleri, mobil reklamcılık sistemleri, mesaj dizisi içindeki bildirimleri sessize alma gibi özellikleri içine alıyor. Dava dosyası içeriğinde Balckbery’nin Twitter’ı kendi bünyesine ait olan birtakım özellikleri kullanması gibi gerekçeleri sundu. Dile getirilen bu özelliklerin zamanında Balckberry firmasına ait olan ürünlere ticari başarılar kazandırdığını da göz ardı ettirmemek gerekiyor. Kanada’nın ileri gelen teknoloji firmalarından Blackberry, Twitter’ın bu yaptığı ile kullanıcılarını, kendisine ait ürün ve içeriklerden uzaklaştırmak adına hareket ettiğini dile getirerek dilekçesini tamamladı.

Blackberry Ceo'su 2023'e kadar aynı kalacak!Blackberry Ceo'su 2023'e kadar aynı kalacak!

Dava dilekçesinde bulunan ifadelere baktığımız taktirde Blackberry’nin geçtiğimiz yıl Facebook adına açtığı dava dosyasının içeriğine benzerliğini akıllara getirdi. Kanadalı teknoloji firması geçtiğimiz yıl yaz ayında da Facebook’u kendisine ait olan birtakım özellikleri kullandığını dile getirmişti. Dilekçede kendisine ait çeşitli mesajlaşma, etiketleme ve zaman damgası özelliklerini izinsiz olarak kullanmakla suçlamıştı. Bu olanların ardından bir ay geçmesi ile de farklı altı patentini ihlal etme sebebiyle eğlence uygulaması Snap’e dava açmıştı. Donanımdan ziyade artık yazılım alanına odaklanan Blackberry’nin, Snap’e açtığı dava dosyası içeriğinde ise, silinen mesajlarında ve harita özelliğinde kendisine ait olduğunu iddia ettiği patentleri izinsiz kullanması içerikleri yer alıyor.

Fcaebook sosyal medyasına açtığı davada tazminat talep eden Kanadalı yazılım odaklı firma bu sefer ki davasında neler istiyor henüz kesin bir bilgi söz konusu değil. Reuters tarafından yayınlanan habere göre Blackbery tarafından Facebook’a, Snap’e ve şimdi de Twitter’a açtığı davaların hepsine de Kaliforniya’da gerçekleşeceğini ve aynı hakim tarafından görüleceğini iddia etti. Bu durum karşısında akıllara hoş olmayan soruları getiren Blackberry gelecek zamanlarda neler yapacağı ve davanın gidişatının nasıl olacağı hakkında henüz bir bilgi sunmadı. Üç farklı sosyal medya ile de aynı sebeplerden dolayı zıt düşen Blackberry’nin son davadan neler talep edeceği hakkında açıklama yapmadı.


BlackBerry Ghost Pro SızdırıldıBlackBerry Ghost Pro Sızdırıldı
Çift kameralı BlackBerry Athena ortaya çıktı!Çift kameralı BlackBerry Athena ortaya çıktı!
Blackberry Key 2'nin tüm özellikleri sızdırıldıBlackberry Key 2'nin tüm özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ