Twitter'ın çöküşü devam ediyor - Haberler - indir.com

Twitter'ın çöküşü devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-08 06:26:22
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son yılların en popüler sosyal paylaşım ağları içerisinde yer alan ve kullanıcılarının güncel olay akışlarını kolaylıkla takip edebilmesini sağlayan platform Twitter, dünya çapında hizmet vermeye devam ediyor. Marka 140 karakterle birlikte kullanıcılarının düşüncelerini ve duygularını ifade edebilmeleri için olanak tanıyor. Twitter, son zamanlarda satılacağı iddialarıyla gündeme geliyor. Marka geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda çalışan personelden bir kısmın işten çıkarınca, bu tür söylemlere yol açıyor. Önemli oranda küçülmeye çalışan marka bir grup çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl aynı dönemde işten çıkarılma oranları

Twitter geçtiğimiz dönem Ekim ayında bir takım çalışanını işten çıkarmıştı. Jack Dorsey'in Twitter'ın CEO görevine gelmesiyle birlikte işten çıkarılma oranı 2015 yılının Ekim ayı itibariyle toplamda 4.100 personelden 336'sının işten çıkarılmasıyla sonuçlandı. Markanın bu denli eleman çıkarımından sonra geri kalan personele binen iş yükü daha da arttı. Dorsey, küçülme sonrası mevcut çalışanlara daha fazla yük bineceğini düşündüğü için sahip olduğu Twitter hisselerinin üçte birini şirket içerisinde paylaştırma kararı alarak herkesi şaşırttı. Şimdi ise geçmiş dönemde yaşanan bu olayın tekrar edileceği düşünülüyor.

Bloomberg'in Twitter ile ilgili haberi

Twitter'daki işten çıkarılmaları Bloomberg haber yaptı. Bloomberg'te yayınlanan habere göre tarih tekerrür ediyor. Sosyal ağa yakın olan ama ismi açıklanmayan kaynaktan edinilen bilgiye göre, Bu hafta içinde açıklanması beklenen üçüncü çeyrek mali raporlardan hemen öncesinde 300 kişinin daha işten çıkarılacağı söyleniyor. Toplam küresel iş gücünün yaklaşık %8'ine denk galen hamleyle birlikte Mikro bloğun işinin daha da zorlaşacağı biliniyor. Hatta habere göre işten çıkarmaların bununla da sınırlı kalmayacağı söyleniyor. Instagram, Facebook ve Snapchat'e nazaran daha yavaş büyüme grafiği izleyerek bir adım geride kalan mikro blog, geçen bir yıllık süreç içinde % 40'ını kaybetmiş bulunuyor. Twitter'ın Facebook, Google, Walt Disney, Saleforce gibi firmalara tarafından satın alınması beklenilse de, markanın bu amacı da şimdilik başarıya ulaşamadı. 27 Ekim Perşembe günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan marka her geçen gün daha da erimeye devaediyor.

 
 
 
 

 





PAYLAŞ