Twitter'ın Büyüme Problemi Sürüyor - Haberler - indir.com

Twitter'ın Büyüme Problemi Sürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 15:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Twitter geçtiğimiz sene Ekim,Kasım,Aralık aylarını kapsayan açıklamalarında kullanıcı sayısının azalmaya başladığını raporlarından anlaşılıyordu. İlk dönemlerinde sosyal meydanın bir devi olan Twitter, 2019'un ilk çeyreğini küçük bir kazançla tamamlayabildi.

Twitter'ın Mikro Blog Raporu 

Açıklanan verilere göre Twitter'ın aktif kullanıcı sayısında ciddi dalgalanmaların mevcut. Bu durum Twitter yetkililerinin aktif kullanıcı sayılarını artık aylık olarak açıklamama kararını almalarına neden oldu ve  2019'un ilk çeyreğinin verileri de Mikro blog servisi tarafından son kez açıklandı. Mikro blog servisinin raporundan elde edilen veriler, aylık aktif kullanıcı sayısının ilk çeyreğin başlarında 321 milyona, sonlarına doğru 330 milyona yükseldiği yönünde.  Ancak geçen sene Twitter'ın 336 Milyon aktif kullanıcı sayısı olduğunu düşünürsek, bu artışın etkileşim değeri tartışmaya açık kalıyor.

Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek?Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek?

Şirket bundan sonra aylık aktif kullanıcı sayısını ön plana çıkarmak yerine, günlük kullanıcı sayılarını ön plana çıkaracak bir tutum izleyecek. Twitter'ın Mikro blog servisine göre günlük kullanıcı sayısı, 136 milyona erişti. Günlük kullanıcı rakamlarındaki hedef geçen sene 120 milyondu ve 2018'in son çeyreğinde 126 milyona ulaşmıştı. 136 milyonla daha büyük bir başarı yakaladı. Twitter yöneticilerinin kullanıcı sayısını günlük olarak açıklaması reklam verenlere daha somut bilgiler sunabilmek için aldıkları bir karar.

Ancak tüm bu artışlara rağmen Twitter'ın verileri hala diğer sosyal medya platformlarından daha aşağıda kalıyor. Sosyal medya sektörünün liderliği 1.5 milyar günlük kullanıcı sayısıyla Facebook üstleniyor. Instagram'da ise sadece hikaye izleyenlerin sayısı 500 milyon olarak açıklanmıştı.

Günlük Analizler Reklam Gören Kullanıcılara Göre Yapılıyor

Twitter yöneticileri bu duruma karşı, günlük kullanıcı sayılarının diğer platformla karşılaştırılmasını doğru bulmadıklarını sadece reklam gören günlük kullanıcıları saydıklarını böylelikle para kazanılabilir kullanıcıların yüzdelik oranlarını ölçtükleri açıklamasında bulunmuştu.

Twitter iOS Uygulamasına Tweet içi Analiz Özelliği Eklendi!

2019'un ilk çeyreği raporuna göre Twitter'ın kullanıcı kitlesinin artmasında iki temel neden yatıyor. Bunlardan biri her şirketin ilk çeyreklerde büyümesi. Diğeri ise geçtiğimiz sene açılan spam hesaplarının ve platformu kötüye kullanan aktörlerin, platformdan kaldırılması için yapılan çalışmalar. Yeni raporda bu çalışmaya ait bir bilgiye yer verilmemesi çalışmaların başarılı olduğunu gösteriyor. Bu artışın devam edip etmeyeceği ise şirket artık aylık rapor sunmadığı için incelemeye alınamayacak.

Ayrıca Twitter platformlarındaki kişisel taciz olaylarıyla da büyük bir savaş içerisinde olduğunu açıkladı. Başkası hakkında kişisel bilgi içeren tweetlerin kaldırılma oranın 2.5 kat arttığını belirtilen Twitter, bu rakamın yüzde 38'lik kısmının spam şikayeti olmadan gördüklerini ve müdahale ettiklerinin de altını çizdi.


İlgili uygulamalar
Twitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne GeçiyorTwitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne Geçiyor
Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!

PAYLAŞ