Twitterde, yanlış tweetler beğenilmeden önce kullanıcılar uyarılacak - Haberler - indir.com

Twitterde, yanlış tweetler beğenilmeden önce kullanıcılar uyarılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya dünyasının başarılı platformlarından Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal medya platformu, kullanıcılar yanlış bilgi etiketi taşıyan bir tweetle beğenmek istediklerinde beğenmeden önce kullanıcılara buradaki bilginin yanlış olduğun a dair bilgi verilecek. Sosyal medya platformları, kendi uygulamaları üzerinden binlerce kişiye ulaşma potansiyeli olan yanlış bilgilere karşı savaş başlatalı oldukça uzun bir zaman oldu. Bununla birlikte, bu ayın ilk günlerinde gerçekleşen ABD başkanlık seçimlerinde yanlış billgilerin her geçen gün daha fazla yayılmasınına karşı alınan önlemler daha da katı bir hal aldı. 

Geçtiğimiz günlerde ABD seçimleri sürecinde Twitter, yanlış bilgilerin bulunduğu bu tweetlere karşı oldukça proaktif bir yaklaşım sergilendi ve aynı zamanda bu bağlamda ise mevcut ABD başkan Donald Trump tarafından atılan tweetleri dahi "Yanlış bilgiler içeriyor" şeklinde etiketlemişti. Twitter bu konu hakkında yaptığı çalışmalar sonucunda yanlış bilgi barındıran tweetleri etiketlemedeki yaklaşımını daha da katı bir hale getireceğini açıkladı. 

Twitter'a yeni başlayanlar için 10 ipucuTwitter'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Twitter'da yanlış bilgi içeren tweetlere karşı yenilik

Konu hakkında Twitter'ın açıklamalarına bakmak gerekirse artık kullanıcılar, yanlış bilgi etiketlerine sahip bir tweeti beğenmek istediklerinde bir açılık pencere uyarısı ile karşılaşacaklar. Twitter, yeni özelliğiyle yanlış bilgiler içeren tweetlerin beğeni sayısını ciddi bir şekilde düşürmeyi hedeflediği açık bir şekilde belirtildi. Twitter tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında tweetlere eklenen bu uyarı etiketleri, yanlış ya da yanıltıcı bilgilerin yayılmasını yüzde 29 oranında azaltmayı başarmış durumdadır. Yanlış bilgiler içerek bu tweetlerin beğeni sayısını azaltmak, hem de söz konusu bu tweetlerin farklı kullanıcıların ana sayfasına düşmesinin önüne geçecek hem de daha fazla beğeni almak isteyenlerin yanıltıcı bilgilere başvurması da bu şekilde engellenecek gibi gözüküyor. Twitter'ın bu çalışması ile beraber yalan yanlış bilgilerin önüne bir adım daha geçilmiş olacak. Konu hakkında ilerleyen zamanlarda daha verimli gelişmeler yaşanabilir. 

 


Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i desteklediTwitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi
Twitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyorTwitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyor
Twitter birçok yeni özelliğini duyurdu!Twitter birçok yeni özelliğini duyurdu!

PAYLAŞ