Twitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellik - Haberler - indir.com

Twitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Popüler sosyal medya platformlarından Twitter artık kullanıcılarının attıkları tweetlere kimlerin yanıt verebileceğini seçme imkanı tanıyacak.

Son dönemlerin en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Twitter bildiğiniz üzere son dönemlerde siber zorbalıkla baş etmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Günümüzde siber zorbalanıldığın ulaştığı boyutlar oldukça can sıkıcı. Atılan tweetlere gelen yanıtlar bazen sinir bozucu, bazen de gerçekten tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Tüm sosyal medya platformlarında kullanıcıların sık sık karşılaştığı siber zorbalığın önüne geçmek adına önemli adımlar atan platform bu anlamda yeni bir özelliği kullanıma sunacak.

Twitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçtiTwitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçti

 Bunun için geçtiğimiz günlerde küfür ve hareket içerikli tweetler atmadan önce kullanıcılarını uyaracak bir özellik geliştiren platform bu kez de atılan tweetlere kimlerin yanıtlayabileceğini seçmeye imkan tanıyan bir özelliği kullanıma sunacak.

Twitter siber zorbalıkla mücadele adına bir özellik daha geliştiriyor

Sosyal medya devi bu yeni özellikle artık tweetlerine istemediği yanıtlar almaktan bıkmış olan kullanıcılar için harika bir çözüm sunuyor. Henüz test aşamasında olan özellik sadece belirli kullanıcıların erişimine sunulmuş durumda. Platformun amacı ise özellik üzerinde gerekli iyileştirme ve gelişmeleri mümkün oldukça hızlı yaparak bu özelliği genel olarak tüm dünyada kullanıma sunmak.

Twitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladı

Twitter yeni özellikle birlikte attığınız tweetlere yanıt verebilecek olanları seçmeniz için size üç kategori sunuyor. “Herkes”, “takip ettiğin kişiler”, “senin yanıt verdiğin kişiler” olarak ayrılan bu kategoriler sayesinde artık tanımadığınız insanlardan gelen küfürlü ya da hakaret içerikli yanıtlarla karşılaşma durumunu ortadan kaldırabileceksiniz. Gerekli gizlilik ayarını yapmayan kullanıcılar için bu ayarın varsayılan olarak “Herkes” seçeneğinde kalacağının altını çizmekte de fayda var. Yani artık tanımadığınız kişilerden yanıt almak istemiyorsanız ayarlarınızı güncellemeniz gerekiyor.

Ancak gizlilik ayarlarından ‘takip ettiğin kişiler’ ya da ‘senin yanıt verdiğin kişiler’ seçeneklerinden bir tanesini seçmeniz durumunda bu bilgi attığınız tweetin altında gri renkle belirtilecek. Bu sayede diğer kullanıcılar da bu tweete cevap verip veremeyeceğini görebilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan “Twitter Ürün Yönetimi Direktörü Suzanne Xie” yayımladığı bir blog yazısında “tweete yanıt veremeyecek olan kişilerin tweetleri görüntüleyebileceğini, retweetleyebileceğini, yorumla birlikte retweetleyebileceğini ve beğenebileceğini” belirtti.


İlgili uygulamalar
Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecekTwitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecek
Twitter da evden çalışma sürecini uzatan şirketler arasına katıldıTwitter da evden çalışma sürecini uzatan şirketler arasına katıldı

PAYLAŞ