Twitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldi - Haberler - indir.com

Twitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Mikroblog platformu Twitter, sesli sohbetlere odaklanan bir özellik olan Spaces özelliği üzerinde test aşamasına geçiş yaptı. Bunun ardından ise özelliği geliştirmek adına çalışmalarını hızla sürdüren Twitter, 2016 yılından bu yana hem iOS hem de Android sürümü bulunan Breaker adlı poscast uygulamasını kendi çatısı altına almıştı. Bu satın alma hareketi Twitter sesli sohbetler odası için büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. 

Twitter sesli sohbetler için yeni hamle 

Sosyal medya platformları arasında özel bir yer sahip olan Twitter, sesli sohbetler için podcast uygulamasını satın aldı. Twitter üzerinden yapılan bu haberde, Breaker'ın kurucu ortağı Leah Culver, Twitter’ın Spaces özelliğini geliştirmeye yardımcı olacakları için heyecan duyduğunu yazdı. Culver Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "sesli sohbetlerin geleceğini yaratmaya yardımcı olmaktan heyecan” duyduğunu yazdı. CEO Erik Berlin ise şirketin blog sayfası üzerinden paylaşmış olduğu yazıda genel olarak "sesli iletişim konusunda gerçekten tutkuluyuz ve Twitter’ın her yerinden insanlar için halka açık konuşmaları kolaylaştırma yöntemlerinden ilham alıyoruz” vurgusunu yaptı.

Twitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyorTwitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyor

Medium üzerinden de paylaşılan bir blog yazısıyla açıklanan bu satın almanın ardından Breaker, 15 Ocak tarihinde tamamen kapatılıyor. Mevcut aboneliklerin ise nasıl farklı hizmetlere aktarılacağı da yazıda tek tek anlatılan detayların başında geliyor. Breaker bünyesinde yer alan ekibin Twitter çatısı altına katılması üzerine geliştirilecek olan bu yeni özelliklerin neler olduğu hakkında henüz bilgi bulunmuyor. İlerleyen günlerde konu hakkında çok daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter Squad'ı satın aldıTwitter Squad'ı satın aldı
Twitter Periscope'un fişini çekiyorTwitter Periscope'un fişini çekiyor
Twitter, Spaces için test aşamasına geçtiTwitter, Spaces için test aşamasına geçti

PAYLAŞ