Twitter'dan Ramazana Özel Emoji - Haberler - indir.com

Twitter'dan Ramazana Özel Emoji

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-11 18:14:49
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Çok sevilen ve kullanım konusunda tercih edilen sosyal paylaşım sitesi Twitter, tüm Müslümanlar için kutsal olan ramazan ayında yepyeni bir uygulama ile yine gündeme geldi. Ramazan ayı'na özel emoji ile kullanıcılarına sürpriz hazırlayan Twitter, kalp yerine kullandığı yarım ay ve hilal emojisi ile kullanıcılarının büyük beğenisini kazandı. Periscope aynı uygulamayı kullanan sitenin, bir ay boyunca insanların paylaşımlarında bu yeni ve etkileyici yöntemi kullanması dikkat çekici sonuçlar ortaya koyabilir.


Aslında temel amacı iletişim olan bir sistemin duygu yüklü paylaşımlar konusunda da harekete geçmesi son derece doğal. İçinde cami silueti olan bir hilal, özellikle ramazan ayınız mübarek olduğuna inanan insanlar için çok şey anlam ifade ediyor. Böylesine önemli ve dünya çapında bir sosyal paylaşım sitesinin bu konuda gösterdiği hassasiyet ise ayrıcalıklı olarak bir övgü konusu olabilir. Popüler sosyal medya sitesi Twitter, kullanıma açtığı yeni ramazan emojisi ile adına yakışır bir hamle yaptı ve iyi bir çalışma ortaya koydu. Türkiye resmi hesabından yaptığı duyuru ile uygulamasını tanıtan sosyal paylaşım sitesinin bu yaptığı çalışma, aslında alışılmış bir uygulama olarak biliniyor. Bu yılki değişikliği ise Periscope için de aynı uygulamanın geçerli olması olacak. Bizim kültürümüze önem veren ve uygulamalarında da bu hassasiyeti gösteren çok sayıda kullanıcı için, bu uygulamanın cazip bir tercih olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün.


İçinde Türkçe seçeneği bulunmakla birlikte, örneğin ramazan yazıldığında Hashtag yanında yarım ay şeklinde yer alan emoji, hem içinde bulunduğumuz aya hem de Twitter?ın yeni çalışmalarına iyi bir uygulama olarak gözlemlenebilir. Dünya genelinde kullanılan pek çok sosyal paylaşım sitesi, yaptıkları uygulamalarla birlikte potansiyellerini artırmaya devam ediyor. Facebook, Instagram, Twitter gibi gelişimi açık sosyal paylaşım sitelerinin, yeni yöntemlerle birlikte daha fazla müşteriyi kendine çektiğini biliyoruz. Bu basit bir jest gibi görünse de yeni emoji uygulaması, özellikle İslami kesimde olumlu bir etki yaratabilir. Bir ay boyunca paylaşımlarını bu yönde değerlendirmek isteyen insanlar için, aslında bunun iyi bir fırsat oluşturduğunu söyleyebiliriz.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ