Twitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellik - Haberler - indir.com

Twitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 17:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mikroblog olma özelliği ile sosyal medya platformları arasında özgün bir yere sahip olan Twitter, halihazırdaki özellikleri ile zaten oldukça takip edilen bir platform. Fakat bununla yetinmeyen sosyal medya platformu, gelişim sağlamak adına kullanım alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yapmaya odaklanıyor. Şöyle ki, şirket artık platformda yer alan kullanıcıların tweet akışını oluşturabilmesi için çeşitli imkanlar sağlıyor. Uygulamaya dahil olan yeni özellik ile beraber farklı başlıklarda toplamda 6 tweet akışı elde etmeniz mümkün olacak. 

Twitter'ın geçmişine baktığımızda, Listeler özelliği kullanıcılar belirli başlıklar altındaki tweet'leri toplasın diye platformda yer alıyordu. Bu özellik kullanıcılar için son derece işlevsel kullanım alanları sunuyordu. Listeler özelliği sayesinde kullanıcılar teknoloji, sanal, müzik ve buna benzer isimleri bir arada toplayabiliyor ve bu şekilde bir liste oluşturarak ilgili konu ile alakalı tweet atanları buraya dahil edebiliyordu. Belirli tema doğrultusunda bu listenin genişlemesini sağlayabiliyorsunuz. İlgili konu ile alakalı atılan tweetlere göz atmak için ana sayfan Listeler seçeneğine dokunmanız yeterli olacaktır. Sonrasında ise belirlediğiniz başlıklar hakkında atılan tweet'ler hakkında bilgi edinmeniz mümkün olacak. Uygulamanın Listeler özelliği mobil platformlar için tamamen değişerek daha da kullanışlı bir hal alacak. Şöyle ki yapılan yenilikler sayesinde artık ana tweet akışı da dahil olmak üzere toplamda 6 farklı tweet akılını ana panel üzerinden görüntülemeniz mümkün hale getirilecek. 

Twitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyorTwitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyor

Yeni özellik ile listelerin anlamı artıyor

Mikroblog platformu Twitter'ın mobil versiyonu üzerinde yapılacak olan değişiklikler uygulamanın Listeler özelliğini daha anlamlı kılacak. Listeler özelliği zaten uygulamanın mevcut özelliklerinden biriydi. Fakat pek de aktif kullanılan bir özellik değildir. Şirket bu özelliği daha da aktif hale getirmek için üzerinde bir takım değişiklikler yaptı. Platformun şu an için test sürecinde olan bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar hazırlamış oldukları 5 listeye kadarki sıralamasını doğrudan Ana Sayfa üzerinden görebilecekler. Uygulamayı ilk açtığınızda ilk olarak her zamanki gibi standart tweet atma akışı ile karşılaşacaksınız. Yeni listelere geçiş yapmak içinse ekranı sağdan sola kaydırmanız yeterli olacak. Sonrasında hazırlamış olduğunuz bu yeni listeye geçiş yapabileceksiniz. 

Burada hangi tweet ekranında olduğunuzu görmek içinse ekranın üstüne bakmanız yeterli olacak. Bu özellik sayesinde örneğin sanat ile ilgili içeriklere göz atmak istediğinizde ana sayfada arama yapmanıza gerek kalamadan hızlıca bu konu hakkında oluşturulmuş olan listeye geçiş yapabileceksiniz. Liste hazırlarken illa içerikleri sıfırdan hazırlamanıza gerek yoktur. Diğer kullanıcıların da herkese açık hale getirdiği listeleri kendi listenizde de görüntülemeniz mümkündür. Kendinizde hazırladığınız listeyi ister gizli hale getirebilir isterseniz de herkese açık hale getirerek diğer kullanıcıların da sunulan içeriklerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Platformun yeni görünümü ve özellikleri kullanıcılar için ne zaman aktif hale getirileceği henüz belirli olan bir durum değildir. Yeni özelliğin test süreci halen devam ettiği için söz konusu bu özellik üzerinde bir takım değişiklikler yapılma ihtimali de vardır. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter, sonunda Instagram hesabı açtıTwitter, sonunda Instagram hesabı açtı
Samsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümüSamsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümü
Twitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladıTwitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladı

PAYLAŞ