Twitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül Verecek - Haberler - indir.com

Twitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Twitter tarafından yayınlanan yeni bir Bug Bounty programı sistemdeki açıkları bulanlara ödüller sunuyor.

Twitter, fotoğraf kırpma algoritmasında meydana gelen hata nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçmişti. Kullanıcılar özellikle hatalı kırpmalar nedeni ile sistemin beyaz insanları daha fazla ön plana çıkardığını keşfederek bu konuda farklı bir tartışmanın yaşanmasına neden olmuştu. Twitter tarafından yapılan son açıklamada ise sistemdeki bu açığının kapatılabilmesi adına kullanıcılardan yardım isteneceği belirtildi.

Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?

Yeni ödül programı (yarışma) ile birlikte kullanıcıların sistemdeki açığı keşfetmesini ve Twitter'ın mevcut özelliğinin daha da doğru sonuçlar vermesi isteniyor. Resmi bir blog yazısı ile duyurulan mevcut gelişme, Twitter'da başlayacak başlayan yeni yarışma hakkında tüm detayların öğrenilmesini sağladı. Bulunan açık ya da bir hata, önem derecesine göre farklı çarpanlar ile hesaplanacak ve kullanıcılara bu doğrultuda ödüller verilecek. Maksimum ödül ise 3 bin 500 dolar. 

Twitter’ın Yeni Programındaki Ödüller Neler?

Twitter'ın yeni programındaki ödüller ise ilk üç ve en yaratıcı kullanıcı olmak üzere 4 farklı kategoride olacak. Kazanan kullanıcılara sırasıyla olmak şartı ile 3500 dolar, 1000 dolar ve 500 dolar ödül verilecek. En yaratıcı kullanıcı için ayrılan ödül ise 1000 dolar. 

Yarışma İçin Başvurular Başladı

30 Temmuz itibari ile başlayan mevcut yarışma , 6 Ağustos tarihine kadar aktif olacak ve başvurular yapılabilecek. Kullanıcılar 6 Ağustos tarihi sonrasında ise açık bulsa dahi programa katılamayacak. Yarışmanın sonuçları ise 8 Ağustos'ta açıklanacak ve ödüller sahiplerine teslim edilecek. Twitter'ın HackerOne ve AI Village ortaklığı ile gerçekleştirdiği mevcut yarışmada kullanıcıların başvuru yapabilmesi adına HackerOne adlı platforma üye olması da gerekiyor.  Mevcut gelişme Twitter tarafından resmi olarak 30 Temmuz Çarşamba günü blog sayfasında duyuruldu.

Rumman Chowdhury ve Jutta Williams tarafından kaleme alınan yazıda özellikle makine öğrenimi sisteminin geliştirilebilmesi adına çok fazla verinin gerektiği ve bu nedenle de şirketlerin zaman zaman sorunlar yaşayabileceği belirtildi. Mayıs ayında meydana gelen fotoğraf kırpma algoritmasındaki bir hata nedeniyle Twitter'ın sorun yaşadığını aktaran yöneticiler, mevcut zorluğun ortadan kalkması adına kullanıcıların Twitter'a destek sağlayabileceğini belirtti.

Temmuz ayı itibariyle resmi olarak başvurularını alınmaya başlandığı Twitter etkinliğinde bugüne kadar sadece 4 rapor gönderildi. Twitter'ın özellikle daha fazla başvuru beklediği mevcut programın bu kadar az ilgiyle karşılanması kuşkusuz beklenen bir durum değil. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ