Twitter'dan alışveriş süreci başlıyor - Haberler - indir.com

Twitter'dan alışveriş süreci başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan mikro blog uygulaması Twitter, çok yakın zaman içerisinde platformda alışveriş yapma özelliğini kullanıcıların beğenisine sunacak. Twitter, her geçen gün platformu daha gelişmiş hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Yeni özelliğiyle alışveriş yapmayla ilgilidir. Yakın zamanda gelecek olan alışveriş özelliği için Twitter, çok yakın zaman içerisinde Mağaza düğmesinin test aşamasına geçilecek. 

Son zamanlarda ilk etapta Facebook ve Instagram olmak üzere sosyal medya platformları, kullanıcılar için platformdan ayrılmaya gerek duymadan alışveriş gerçekleştirme imkanı sunuluyor. Böylelikle potansiyel müşterileri uygulamada tutmak adına, çevrimiçi satış yapan küçük işletmeleri de ayrılmaz birer parçaları haline getirmek adına çalışmalar yapılıyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan iddialara bakıldığında anlaşılan o ki, Twitter platformu da yakın zamanda alışveriş yapmaya izin verenler arasına girecek. 

Twitter sesli mesaj özelliğini üç ülkede daha test etmeye başladıTwitter sesli mesaj özelliğini üç ülkede daha test etmeye başladı

Twitter, ‘Mağaza’ butonu üzerinde çalışmalara başladı

Sosyal medya danışmanı olarak adından söz ettiren Matt Navarra tarafından konuyla ilgili olarak paylaşılan son tweet, Twitter'ın gizli bir şekilde yürüttüğü bir takım çalışmalar gün yüzüne çıktı. Nabarra'nın aktardığı bilgilere göre Twitter şu an için alışveriş bağlantısını içeren Ttweet'ler için çalışmalara başladı. Konuyla ilgili olarak sızdırılan görseller kullanıcıları, Twitter'ın oldukça sade bir alışveriş kartı tasarımı yaptığı da bildirildi. Burada söz konusu ürünün fotoğrafı, adı, satış adresi, fiyatı ve alışveriş/mağaza butonu dışında herhangi bir ek detay verilmiyor. Ancak satıcıların ürünle ilgili olarak açıklama yapmasına izin verilecek şekilde, 280 karakterlik durum mesajlarına alan açılmış duruyor.

Twitter alışveriş karıyla ilgili olarak hem online perakende satış mağazaları hem de müşterilerini etkilemek adına umutları vardır. Şu an için Instagram ya da Facebook'taki gibi direk olarak satış yapılmasına izin verilecek gibi görünmese de ilerleyen dönemlerde dunun değişip değişmeyeceği de şu an için bilinmiyor. Hatta Twitter'ın rakiplerinize göre bu konu ile ilgili olarak konuyla ilgili geç kaldığını söylemek mümkündür. Şirket bu yeni özelliği sayesinde gelir kaynaklarını genişletmeyi ve aynı zamanda kullanıcılarını da uzun bir süre platformda tutmayı hedefliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde konuyla ilgili daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter'da Twitter'da "Türkiye Devlet Görevlisi" etiketi kullanıma açıldı
Twitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktüTwitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktü
Twitter TikTok'a rakip olacakTwitter TikTok'a rakip olacak

PAYLAŞ