Twitter'daki Phishing saldırılarından nasıl korunulur? - Haberler - indir.com

Twitter'daki Phishing saldırılarından nasıl korunulur?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-14 11:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Twitter üzerinde yayınlanmaya başlanan halkmobil.com reklamları kısa süre içerisinde Türkiye gündeminde yer aldı. Peki, bu reklamlar ne, halkmobil.com mesajları doğru mu?

25 bin TL’lik parapara hediyesinin koşulsuz bir şekilde kullanıcılara yollanacağını duyurarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yeni reklamlar, kullanıcıların büyük bir bölümünü de tehlikeye attı. Öyle ki Halkbank tarafından yayınlanmış izlenimi veren reklamlarda, kullanıcılara 25 bin gibi çok yüksek bir ödemenin yapılacağı vaat edildi. Twitter’da yayınlanan ve herhangi bir şekilde filtrelemelere girmeyerek binlerce kişiye ulaşan reklam, büyük bir tehlikenin de ortaya çıkmasına neden oldu. 

Dolandırıcılık amaçlı atılan toplu SMS'leri BTK takibe aldı.

halkmobil.com mesajlarına dikkat!

“Halkbank yeni internet şubesine ilk giren 10 bin kişiye sorgusuz 25 Bin TL verilecek.” Şeklinde yayınlanan reklam mesajlarında, reklamlara tıklayan kişiler özel sayfaya erişim sağlıyor. Bu bölümde kişilerin çeşitli bankacılık bilgilerini girmesi istenirken, bu bilgileri doğru bir şekilde giren kişilerin hesaplarından para çekiminin yapılması da mümkün hale geliyor. Bu nedenle kullanıcıların bu tip reklamlara ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Reklam ise şöyle;





PAYLAŞ