Twitter'da tweet nasıl şikayet edilir? - Haberler - indir.com

Twitter'da tweet nasıl şikayet edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-16 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en popüler sosyal medya mecralarından birisi olan Twitter, aslında bir mikroblog yapıda yer alıyor. Ancak kullanıcıların videolarını, fotoğraflarını ve hikayelerini paylaştığı bir sosyal medya mecrasından farksız diyebiliriz. Yıllardır özellikle politik görüşlerini ifade edildiği bu alanda kullanıcılar diledikleri paylaşımları gerçekleştiriyorlar. Tabi bu durumlar arasında uygunsuz veya küfür içerikli paylaşımlar ve tweetler de yer alıyor. Bazı kullanıcılar ise rahatsız edici kelimeler ile belli sınırları aşabiliyorlar. Bu durumlarda Twitter’da söz konusu tweet’i şikayet edebilirsiniz. Bizde bu içeriğimizde sizlere Twitter’da tweet şikayet etme konusunu ele alacağız.

Twitter’da Tweet şikayet etmek

Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı!Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı!

Twitter’ın sahip olduğu raporlama aracı ile kullanıcılar bir tweet’i yada bir hesabı bildirerek şikayet edebiliyorlar. Bu sebeple, böyle bir tweet ile karşılaşırsanız, bildirerek raporlama sistemine destekte bulunabilirsiniz. Bir tweeti raporlamak için söz konusu tweet’in seçenekler kısmına erişin.

Kötüye kullanım amaçlı bildirme seçenekleri;

  • Akıllı telefon veya web üzerinden raporlamak istediğiniz Tweet’e gidin.
  • Tweet’in sağ tarafında yer alan ok simgesine basın ve Raporla/Bildir seçeneğine dokunun.
  • Daha sonra “zarar verici” seçeneğini seçerek rapor edebilirsiniz.

Bu adımdan sonra Twitter, bildirmek istediğiniz bu problem hakkında daha detaylı bilgi isteyecektir. Diğer yandan Twitter tarafından söz konusu hesabın incelenmesi için yeni paylaşımlar yapması beklenebilir. Bu sayede davranışlarına göre hesaba yaptırım uygulayabilir. Tweet bildirme sonrasında soruşturma raporu ile beraber Tweet’in metninin yer aldığı bir mail alacaksınız. Dilerseniz Tweetler hakkındaki güncellemeler seçeneğindeki tiki kaldırarak şikayetlerde alacağınız bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Raporu başarılı bir şekilde gönderdikten sonra Twitter tarafından deneyiminizi geliştirecek bazı öneriler sizlere sunulacak. Diğer yandan gerekli incelemeler sonrasında raporlanan içerik, Twitter politikalarına aykırı olursa kaldırılacaktır. Twitter’da ayrıca anahtar sözcük bazlı engellemeler yapabilir ve akış deneyiminizi geliştirebilirsiniz.


Twitter Deepfake içeriklerine karşı savaş açıyor!Twitter Deepfake içeriklerine karşı savaş açıyor!
Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi!Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi!

PAYLAŞ