Twitter'da

Twitter'da "Türkiye Devlet Görevlisi" etiketi kullanıma açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın önemli servislerinden birisi olan Twitter, önemli bir adıma daha imza attı. Şirket Türkiye’de de devlet bağlantılı kişi ve kuruluşları etiketlemeye başladı. Sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz yılın sonunda devlet bağlantılı kişi ve medya kuruluşlarını etiketleyerek gösterme özelliğini devreye sokmuştu. Bu yeni hamle ile beraber kişilerin takip ettikleri hesap hakkında daha iyi bir bilgi sahibi olmalarına imkan tanıyacak. Bu süreç yurt dışı ile bağlantılı içerikler ile alakalı bölümünü Türkiye içinde aktif olarak kullanıyordu.

Söz konusu bu altyapı artık direkt olarak Türkiye’deki hesaplar için de aktif hale geldi. Artık devlet bağlantılı onaya sahip hesaplarda “Türkiye Devlet Görevlisi” etiketi yer alacak. Bu ibaret şuan için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un hesaplarında yer alıyor. Buna ek olarak ise birçok hesapta da bu ibare bulunuyor.

Twitter son çeyrekte beklentileri aştıTwitter son çeyrekte beklentileri aştı

Twitter’a yeni etiket özelliği geldi

Günlük erişim sayısı bir milyondan fazla olan sosyal medya platformları için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Bunu gerçekleştirmeyen sosyal medya ağlarına ise büyük maddi yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Temsilci açmayan şirketlere toplam 40 milyon TL ceza kesildi. Son olarak ise reklam yasağı uygulanmaya başlamıştı. Bu noktada Türkiye’de vergi mükellefi olan şirket ve kişilerin söz konusu bu sitelere reklam vermesi de yasaklandı. Bu alandaki ilk yasak ise Twitter’a uygulandı.

Son dönemde siyasetçiler için ses getirmeye devam eden Twitter, hala Türkiye’de bir temsilci bulundurmuyor. Reklam yasağı sonrasında şirketlere bant genişliği azaltma uygulanacak. Bu kapsamda Twitter’a ilk olarak nisan ayında yüzde 50 bant daraltması yapılacak. Hala temsilci atanmaz ise mayın ayında yüzde 90’lık bir bant daraltması yapılacak. Twitter’ın bu noktada Türkiye kapsamında kullanılamaz hale gelmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Twitter’da ödemeler Bitcoin ile yapılacakTwitter’da ödemeler Bitcoin ile yapılacak
Twitter, Türkiye dahil 21 ülkenin devlet başkanını etiketleyecekTwitter, Türkiye dahil 21 ülkenin devlet başkanını etiketleyecek

PAYLAŞ