Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir? - Haberler - indir.com

Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-01 18:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Twitter'da trend olan gelişmelerin büyük kısmı, kullanıcılar için pek çok olumsuzluklar içermektedir. Ruh sağlığının korunması ve sosyal medyadaki popüler tartışmalara katılmak istemeyen kullanıcılar Twitter'da trend olan konuları gizleme seçeneğine sahiptir. Özellikle korona virüs dönemi ile birlikte Türkiye'de aşılama, maske, mesafe, hükümet tarafından alınan kararlara yönelik pek çok farklı tartışmanın gündemde yer aldığı trend olan konular, daha iyi bir Twitter deneyimi için kapatılabilmektedir. Eğer Twitter'ın ana gündemi ile ilgilenmiyorsanız ve sadece bir kaç paylaşım yapmak için uygulamayı tercih ediyorsanız, bu durum sizin için daha fazla avantaj yaratabilir. Zira Twitter'a girdikten sonra çoğu kullanıcının dikkatini çeken ve tıklayarak takip etmeye başladığı trend konular, zamanın verimli kullanılmasını da engelleyebilmektedir.

Twitter’da Trendler ya da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir? 

Twitter'ın aslında ana odak noktalarından birisi olan trendler bölümü, kolay gizlenebilir bir özellik değildir. Ancak farklı yöntemler ile Twitter'daki bu bölümü izlemek mümkün. 

Twitter'da Trendleri Gizlemek için uBlock Origin'i Kullanma

uBlock Origin, çoğu tarayıcılarda işe yarar bir blok sistemi sunmaktadır. Uygulamanın temel hedefi bir web sayfasındaki belirli bölümleri bir sonraki isteğe kadar kapatılması ve saklanmasıdır. Twitter'da ilgili özelliği kapatmak istediğinizde ise tarayıcı araç çubuğundan Twitter'ı açtıktan sonra uBlock Origin simgesine tıklayın ve aşağıdaki adımları takip edin;

Gösterge Tablosu simgesini seçin (Bir büyük, iki küçük olmak üzere üç dişli).

Pano sayfasında, filtre gir seçeneklerini takip edin.

Metin alanına aşağıda yer alan kodu girin:

! Hide the What's happening sidebar on Twitter.com

twitter.com##*[aria-label="Timeline: Trending now"]

Değişiklikleri uygulaya tıklayarak eklentiyi kapatabilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından Twitter'a bir sonraki girişinizde ilgili bölümün görünmeyeceğini fark edebilirsiniz. 

Trendleri Gözden Uzağa Taşımak 

Eğer 3. taraf araçlardan yardım almak istemiyor ve daha farklı bir yöntemi kullanmak istiyorsanız özellik için konum değiştirebilirsiniz. Örneğin Palau ya da Falkland Adaları gibi düşük nüfuslu yerleri konum olarak seçtiğinizde trend bölümü tamamen önemsiz hale gelecektir. 

Zoom İle Trendleri Sayfa Dışı Bırakma

Oldukça ilginç bir teknik olan Zoom tekniğinde ise sayfa yakınlaştırmasını %200'e getirmeniz yeterli. Böylece trend bölümü tamamen sayfa dışında kalırken mesajlar ön plana çıkarak daha büyük metin boyutlarında olacaktır. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ