Twitter'da sessize alma nedir, nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Twitter'da sessize alma nedir, nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 08:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter, kullanıcıların kendine özgü bir sosyal ağ yaratması adına kişiler çok fazla seçenek sunuyor. Bu seçenekler arasında yer alan sessize alma gibi özelikler ise özellikle kişileri rahatsız eden içerik ve görüntülenmek istenmeyen kullanıcıların gizlenmesi noktasında oldukça kullanışlı. Peki, Twitter’da sessize alma işlemleri nasıl yapılır?

Twitter’da kullanıcıları sessize alma durumu

Tüm dünya genelinde kullanılan Twitter, bilgiye ulaşma noktasında çoğu zaman kolaylık sağlasa da bazı durumlarda bu can sıkıcı hale gelebiliyor. Öyle ki çok sevilen bir dizinin ya da filmin spoiler paylaşımları, herhangi bir konu ile ilgili öğrenmek istemediğiniz bilgilerin etiket vs. yollarla paylaşımı ya da bazen sadece kullanıcının kendisi Twitter kullanımını zorlaştırabiliyor. Bu tip durumlara önlem alınabilmesi için ise Twitter tarafından sessize alma özelliği aktif konuma getirilmiş durumda. Sessize alma seçenekleri sayesinde diğer hesaplar, belirli kelimeler, cümleler, kullanıcı isimleri, emojiler ve etiketler gibi farklı detaylar ve bilgiler sessize alınabiliyor. Bu bakımdan kolay bir şekilde profilinizi yönlendirerek, Twitter akışınızı isteğinize uygun hale getirebilirsiniz.

Twitter konuşma baloncukları sayesinde sohbeti canlandıracakTwitter konuşma baloncukları sayesinde sohbeti canlandıracak

Twitter’da kullanıcıyı sessize alma

Twitter’da kullanıcıyı sessize almak isteyen kişilerin yapması gereken işlem ilk olarak Twitter akışında o kişiye ait bir mesajı bulmak. Bu mesaj bulunduktan sonra ise mesajda yer alan seçeneklerde yer alan sessize al bölümü ile kullanıcıyı kolay bir şekilde sessize alabilirsiniz. 

2018'de Twitter Türkiye'de En Çok Konuşulanlar

Twitter’de etiket ve kelimeleri sessize alma

Kullanıcılar dışındaki sessize alma işlemlerinizin tümünü Twitter ayarlar bölümünden yapmanız gerekiyor. Bunun için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Twitter’da oturum açın ve ayarları açın.

Ayarlar bölümünde gizlilik sekmesine geçin yapın.

Sessize alınan kelimeler bölümüne geçiş yapın.

Bu bölümde, kişilerin sessize aldığı tüm kelime ve etiket gibi diğer unsurlar görülecektir. Bu bölüme yenilerini ekleyerek sessize alma işlemlerini yapabilirsiniz. 

Twitter Hesabını Koruma Yöntemleri


İlgili uygulamalar
Twitter'daki Phishing saldırılarından nasıl korunulur?Twitter'daki Phishing saldırılarından nasıl korunulur?
Twitter paylaşımları renkleniyor!Twitter paylaşımları renkleniyor!
Twitter, Android'e Tweet Arası Geçiş Özelliğini GetirdiTwitter, Android'e Tweet Arası Geçiş Özelliğini Getirdi

Twitter Cards Analytics Eğitim Videosu


PAYLAŞ