Twitter'da reklam vermek artık çok kolay - Haberler - indir.com

Twitter'da reklam vermek artık çok kolay

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Twitter, reklam gelirleri konusunda Facebook gibi bu işten daha çok para kazanma hedefinde. Twitter bir kaç yıl öncesinde büyük işletmeler için reklam vermeye başlamıştı.  Fakat bir internet şirketi için, yatırımını sadece büyük reklam verenler değil, biraz da küçük ve orta ölçekli işletmeler için yapması gerek.

Twitter bunun için bugün itibariyle küçük ve orta ölçekli işletmelere  "Quick Promote" adında bir programla Twitter hesaplarından kendi reklamlarını verebilme imkanı sundu. İşletmeler Twitter üzerinden analytics.twitter.com adresiyle  verdiği raklamların ayrıntılı takibini yapacak.

Mesela; kullanıcıların bu reklamı kaç defa gördüğü, ne kadar tweetlediği, işletmenin profilini kaç defa ziyaret ettiği ve bu hesabı takip edip etmediği, bu bağlantıları kaç defa paylaştığı gibi detaylı bilgileri görebilecek. Twitter, küçük işletmeler için yeni bir haberi daha duyurdu. Kullanıcıların en popüler tweetlerini seçmeleri ve bunu yukarılara taşımak için ödeme yapmalarını sağlayan "hızlı reklam" özelliğini duyurmuştu.

Ancak bugün gelen yenilikle "hızlı reklam" özelliği Twitter hesabından ulaşılabilir. Twitter'ın sunduğu bu büyük değişiklik ile reklam verenlerin işini kolaylaştırmış oldu. Yeni reklam modelleri ile birlikte 2013 son çeyrek raporuna göre gelir 243 milyon dolar iken, 2014 son çeyrek raporuna göre gelir 479 milyon dolar'a yükseldi. Küçük işletmelere odaklanmasıyla bu gelirin artarak Twitter'ı daha iyi noktaya getireceği düşünülüyor.





PAYLAŞ