Twitter'da Periscope Canlı Yayın Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Twitter'da Periscope Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-15 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Her geçen gün canlı yayın yapma özelliğine sahip olan uygulamaların popülaritesi daha da artıyor. Kullanıcılarına anlık neler yaptıklarını canlı yayın ile duyurulmasına imkan veren Twitter sosyal medyası ve onun uygulaması olan Periscope, canlı yayın özelliği ile bu alanda en çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Periscope ile Twitter üzerinden canlı yayın nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmak isterseniz, yazımızdan faydalanabilirsiniz. Şöyle ki aynı alanda olsalar bile Twitter ve Periscope uygulamaları canlı yayın özelliği sunuyor olsa da Twitter canlı yanı ile Periscope canlı yayını birbirinden ayrılıyorlar. 

Canlı yayın özelliğine sahip uygulamalar dediğimizde kulağa biraz basit geliyor olsa da farklı amaca hizmet ediyor olsa da, bu uygulamaların aslında bambaşka amaçlara hizmet ettiğini de görüyoruz. Herkes tarafından bilindiği üzere gazetecilik mesleği, teknolojinin gelişmesi ve buna bağlı olarak sosyal medyaların da devrim geçirmesi ile beraber profesyonellerin elinden halkın eline inmeyi başardı. Geçmişte insanlar toplumsal bir olay karşısında sadece ana akım medya yani medya kuruluşları tarafından yapılan yayınları bekliyorlardı. Fakat burada şöyle bir sorun var ki o da ana akımda yer alan görüntüler ya da bilgiler ideolojik sebeplerden dolayı çarptılıyordu. Şimdiye baktığımızda ise Periscope ve Twitter gibi sosyal medyalar sayesinde yurttaş gazetecilik ile her şey bambaşka bir boyut kazandı. Bu yazımızda aslında yurttaş gazetecilik nasıl yapılır teması üzerinden bilgi vereceğiz. 

Twitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya EklenebilecekTwitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya Eklenebilecek

Canlı Yayın Periscope ile Nasıl Yapılır?

Canlı yayın özelliğine sahip olan Periscope üzerinden canlı yayın nasıl yapılır konusuna değinmeden önce, Periscope ile ilgili uygulamaları indirmeniz gerektiğine değinmemiz gerekiyor. Periscope uygulamalarını Android ve iOS cihazlarına indirdikten sonra neler yapacağınız konusunda değinelim. İlk olarak Perscope uygulamalarını indirin ve daha sonra uygulamaya girdiğinizde sizden bir üyelik oluşturmanız istenecek. Burada iki farklı seçeneğiniz vardır. Twitter hesabınız ya da telefon numaranızı kullanarak Periscope'a üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra dünyanın her yerinden gerçekleşen canlı yayınları seyredecek ve kendi canlı yayınlarınızı başlatarak Periscope'da yerinizi alacaksınız. Periscope üzerinden canlı yayın yapmak istediğinizde akıllı cihazınızın mikrofon, kamera ve konum izinlerini vermeniz gerekiyor. Burada önemli olan nokta hem Android hem de iOS cihazlardan canlı yayın başlatma izinlerinizi vermeniz gerektiğidir. Bunu yapmadığınız taktirde canlı yayın başlatamıyorsunuz. Canlı yayın başlatmak için gerekli izinleri verdikten sonra canlı yayın başlatma ekranı ile karşılaşacaksınız. Burada dilerseniz canlı yayınınıza isim vererek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Daha sonra ise canlı yayına geçiş yaparak dilediğiniz içeriği sergileyebilirsiniz. 

Canlı Yayın Twitter ile Nasıl Yapılır?

Periscope bir Twitter uygulamasıdır fakat Twitter ile bağımsız bir şekilde çalışmaktadır. Buna karşılık ne kadar ayrı olarak çalışsa da Periscope uygulamasını Twitter'dan ayrı düşünmek pek de doğru olmayacak. Bu sebeple Twitter, Android ve Twitter iOS uygulamaları ile de Periscope altyapısı ile canlı yayın yapabilirsiniz. Twitter üzerinden canlı yayın başlatmak için ilk olarak elbette ki Android ya da iOS cihazınızdan Twitter uygulamasına giriş yapmalısınız. Ardından yeni bir tweet oluştur butonuna basın. Daha sonra karşınıza yeni bir sayfa açılacak. Buradan canlı yayın ibaresine dokunarak Periscope alt yapısını kullanarak Twitter üzerinden de canlı yayın başlatabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Twitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler EkleniyorTwitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler Ekleniyor
Artık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk EklenebilecekArtık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk Eklenebilecek

PAYLAŞ