Twitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Twitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya sitelerinde yer alan güvenlik açıkları bazı zamanlar kullanıcıların başını derde sokabiliyor. Özellikle bu güvenlik açıklarından faydalanan kötü niyetli kişiler hesapları ele geçirebiliyor veya başka işlevler gerçekleştirebiliyorlar. Şimdi ise popüler paylaşım platformu Twitter’da yeni bir virüs ortaya çıktı. Bu virüs sayesinde rastgele kişilere gizli mesajların atılması mümkün oluyor. Twitter cephesinden yapılan açıklama ile güvenlik açığından ötürü daha çok korumalı tweetlerin ve direkt mesajların etkilendiği belirtiliyor. Yapılan ifadeye göre bu virüs bir yılı geçkin süredir kullanıcıların özel mesajlarını üçüncü taraf kişilere aktarabileceği belirtildi. Piyasada uzun süredir olduğu belirtilen bu kritik açığın henüz önlemi alınmış değil.

Twitter’dan Kritik Açık

Facebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadıFacebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadı

Daha çok müşterilere hizmet sunan işletme hesaplarının direkt mesajlarını etkileyen bu durumun Mayıs 2017’de ortaya çıkan bir virüsten ötürü olduğu belirlendi. Ancak bu güvenlik açığının henüz 10 Eylül 2018 ile beraber kaldırıldığı açıklanmış oldu. Twitter yetkilileri tarafından bu güvenlik açığının tamamen çözüldüğü belirtilirken hangi kullanıcıların mesajlarının sızdırıldığı ve nerelere gittiği ise bilinmezliğini koruyor. Yetkililer tarafından virüsün 335 milyon kullanıcının yüzde birlik diliminin etkilendiği ifade ediliyor. Virüsün masaüstü veya mobil sürüm farketmeksizin yer aldığı ifade ediliyor.

Yaklaşık olarak 3.350.000 kullanıcı bu virüsten etkilenmiş durumda. Sizlerde hesabınızı güvene almak istiyorsanız şifrenizi güvenli karekterler içererek yenilemenizde fayda olacaktır. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalara verdiğiniz izinleri Ayarlar ve Gizlilik > Hesap > Uygulamalar ve Oturumlar sekmesini izleyerek kontrol ediniz. Burada yer alan üçüncü parti uygulamaların izinlerini kaldırarak hesabınızı dahada güvene alabilirsiniz.

Twitter’ın uzun zamandır yer alan bu güvenlik açığını neden bu kadar geç farkederek onardığı bilinmiyor. Bakalım yetkililer tarafından virüsün gerçekleştirmiş olduğu etkilerin detayları açıklanacak mı göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Yeni iPhone'lar Twitter Üzerinden Canlı Olarak TanıtılacakYeni iPhone'lar Twitter Üzerinden Canlı Olarak Tanıtılacak

PAYLAŞ