Twitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Twitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, platformuna yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Twitter üzerinde bir haberi paylaşmadan önce okumanızı teşvik etmek adına artık tavsiye kartları özelliği sunulacak. Oku sonra paylaş olarak da adlandırılan bu yeniliğe göre kullanıcıların tavsiye kartlarının olumlu etki yaptığı görülmüş. Sosyal ağlarda yer alan manipülasyon ve dezenformasyon sürekli olarak karşılaşılan bir olay diyebiliriz. Oldukça kolay ve yaygın bir şekilde yapılabilen bu durumlara karşılık sosyal medya platformları önlemler getirmeye devam ediyor. Önemli bir kullanıcı kitlesinin haberleri okumadan paylaştığı bir gerçek için Twitter önlem almaya hazırlanıyor.

Twitter’a oku ve sonra paylaş özelliği geliyor

Twitter ön izleme fotoğrafları ırkçılık ve ayrımcılık içeriyor mu?Twitter ön izleme fotoğrafları ırkçılık ve ayrımcılık içeriyor mu?

Twitter servisi Haziran ayından beri kullanıcıların paylaşmadan önce haberleri okumasını teşvik edecek bir çözü test ediyordu. Test süreci oldukça olumlu geçerken, şirket bu sonuçları hesabından paylaştı. Twitter’ın hamlesine göre yeni bir kart tasarımı geliyor. Kullanıcı paylaşmadan önce haberin likini ortasına alarak okuması tavsiye ediliyor. Bu tavsiye ile kullanıcıların yüzde 40’ı kartı gördükten sonra haberi okumayı seçiyor. Yüzde 33 ise paylaşma yapmadan önce okumayı tercih ediyor. Bazı kullanıcılar ise haberi okuduktan sonra paylaşımdan vazgeçiyor.

Twitter bu test sonuçlarından oldukça memnun gözüküyor. Tavsiye çözümünü daha da geliştirmeyi hedefleyen Twitter, önümüzdeki haftalarda tavsiye kart tasarımlarını tüm Twitter kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Şuan için özelliğin hala test aşamasında olduğunu ve yakın zamanda güncellemenin sunulacağını belirtelim.


Twitter'ın iOS'teki yeni tweet paylaş menüsü böyle görünüyorTwitter'ın iOS'teki yeni tweet paylaş menüsü böyle görünüyor
Twitter sesli mesaj gönderme özelliğini deniyorTwitter sesli mesaj gönderme özelliğini deniyor

PAYLAŞ