Twitter’da ödemeler Bitcoin ile yapılacak - Haberler - indir.com

Twitter’da ödemeler Bitcoin ile yapılacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-13 09:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Mastercard ve Tesla’nın ardından Twitter da kripto para dünyası için çeşitli hamleler yapmaya başladı. Yakın dönem içerisinde şirketin çalışan ve kurumsal harcamaları Bitcoin üzerinden ödenebilir.

Kripto para dünyası 2017 yılının sonlarına doğru yapmış olduğu büyük patlama ile geniş kitlelere hitap etmeyi başarmış ve ancak şu an hiç olmadığı kadar kurumsal bir hale gelmiş durumdadır. Sayısız yatırım platformu portföyüne kripto para seçenekleri eklendi. Tesla gibi büyük markalar Bitcoin ile ödeme alacaklarını açıkladı. Bu gelişmenin ardından Twitter'da aynı politikayı uygulamak adına çalışmalara başladı. 

LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyorLinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor

Twitter’da ödemeler Bitcoin ile olabilir

Sosyal medya platformu arasında başarılı bir yere sahip olan Twitter finans şefi Ned Segal yapmış olduğu açıklamada şirket ödemelerini Bitcoin ile yapmak ile ilgili çalışmalara başladıklarının bilgisi verildi. Şirket bünyesinde yer alan çalışanlara ve ticaret yaptığı ortaklarına Bitcoin ile ödeme yapma planları var. Zaten halihazırda Twitter kurucusu Jack Dorsey de belirli aralıklarla kişisel olarak Bitcoin aldığını açıklamıştı.

PayPal, Tesla ve Mastercard şirketlerinin ardından Twitter platformu da kripto para dünyasına ilgi gösteren üçüncü teknoloji devi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Şu an için net bir karar verilmemiş olsa da yapılan bu hamlenin daha fazla lider ismi etkileyeceği düşünülüyor. Diğer bir açıdan ise Hazine Bakanı Janet Yellen kripto paralar üzerinde yeni bir düzenleme yapılmak konusunda ısrarcı bir tavır sergiliyor. Aksi halde ise kötü kullanımın önüne geçilemeyeceği konusu da belirtiliyor. Yani şöyle ki 2021 kripto paralar açısından pek çok ilke imza atılmış gibi görünüyor. 

 


Twitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sunduTwitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sundu
Twitter Revue platformunu satın aldıTwitter Revue platformunu satın aldı
Twitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilirTwitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilir

PAYLAŞ