Twitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya Eklenebilecek - Haberler - indir.com

Twitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya Eklenebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 13:12:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Twitter son dönemler, platformun kullanımını daha eğlenceli ve daha kolay hale getirmek için  güncelleme fikirleri üzerinde çalışıyordu.  Duyurulduğundan beri merakla beklenen yeni Retweet' özelliği kullanıcılara geçtiğimiz gün sunuldu.  Kullanıcılar artık bir başkasının atmış olduğu tweeti alıntılarken, video, fotoğraf ya da GIF ekleyebilecek.

Yeni Retweet Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter'a bu güncellemenin geleceği uzun zamandır konuşuluyordu. Ancak kullanıcıya ne zaman sunulacağı hakkında ki süreç tam olarak bilinmiyordu. Merakla bellenen güncelleme sonunda geldi. Ancak bu güncelleme şuan için yalnızca mobil web sitesinde kullanıma açıldı. Kısa zamanda  normal web sürümüne de gelmesi beklenen bu güncellemeyi kullanmak oldukça kolay.  Alıntılamak istediğiniz tweeti, "Yorumla birlikte Retweetle" seçeneğini seçtikten sonra karşınıza normal tweet atarken olduğu gibi pencerenin alt kısmından istediğiniz görseli, videoyu ya da GIF'i tweete ekleyebiliyorsunuz.

Twitter'a Kaydır Beğen Özelliği GeliyorTwitter'a Kaydır Beğen Özelliği Geliyor

Bir tweete video, fotoğraf ya da GIF eklemek işte bu kadar kolay. Twitter'ın kullanımına uygun olarak eklenen bu güncelleme de kullanıcılara büyük ölçüde kolaylık sağlayacak. Twitter konu hakkında, bazı markaların güncelleme çıktığı günden beri bu özelliği kullanmaya başladığını belirtti. Yeni tweetin ana sayfada kötü durmaması ya da alıntılanan tweetin içeriğinin önüne geçmemesi için, Retweet'le eklemiş olduğunuz görsel orijinal tweetten daha küçük olarak girintili bir kutuya yerleştiriliyor. Bu sayede hem alıntılayan kişinin görseli, hem de alıntılanan tweet hızlı bir şekilde anlaşılabiliyor ve aynı zamanda ana sayfada da kirli bir görünüm oluşturmuyor.

Kullanan kullanıcılar tarafından beğenilen bu yeni güncelleme şuan için sadece normal web sürümünde tam olarak kullanılamamakta. Bu duruma da çözümü en kısa zamanda getireceğini söyleyen Twitter, web sürümü için güncelleme çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.


İlgili uygulamalar
Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek?Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek?
Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!

PAYLAŞ