Twitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Twitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 19:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya servisi Twitter, keşfet sayfasında bazı yeniliklere gidiyor. Söz konusu yeniliklere göre konuma göre içerik özelliği devreye girdi. Bu yeni özellikte kullanıcılar dilerlerse sadece bölgelerinde trend olan içerik ve listeleri görebilecekler. Twitter’da keşfet ve gündem sekmeleriyle kullanıcılarını neler olup bittiğine dair haberdar eden Twitter, Keşfet sekmesinde daha alakalı içerikler sunabilmek için bazı yeniliklere gidiyor. Öyle ki daha öncesinde takip ettiğiniz kişiler dikkate alınarak Keşfet içerikleri oluşturuluyordu. Ancak platform yeni güncelleme ile beraber bu sekmede sadece seçtiğiniz konuma göre listeler gösterecek.

Twitter Keşfet bölümü yenilendi

Twitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdiTwitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi

Konuma göre listeleme özelliği daha öncesinde Gündem sekmesinde bulunuyordu. Farklı ülke ve bölgelerde neler olup bittiğini görmek isteyen kullanıcılar seçmiş olduğu bölgeyi değiştirerek o bölgenin gündemini görebiliyordu. Şimdi ise aynı özellik Keşfet sekmesi için getiriliyor ve kullanıcılara daha alakalı ve konuma özgü içerikler sunulmuş olunacak. Keşfette konuma göre ve takip ettiğiniz kişilere göre alakalı içerikler görmek için Gündem sekmesinde olduğu gibi bu özelliği aktif etmeniz gerekiyor. Bunun için ise Keşfet sayfasındayken sağ üst köşede yer alan çark simgesinden “İçeriği bu konumda göster” seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor.

Konum değiştirip farklı bölgelerin içeriklerine artık keşfet bölümünden ulaşabilirsiniz. Twitter’ın bu yeni özelliğinin bazı kullanıcılar için oldukça karışık gibi gözükse de birçok kişi bu yeniliği istiyordu. Bu sayede kendi ülkeleri haricindeki ülkelerin gündem içeriklerini daha kolay bir şekilde görecekler. Özellikle dünya genelinde koronavirüs salgınının devam ettiği şu dönemde doğru bilgiye erişmek oldukça önem taşıyor. Bu noktada sosyal medya platformları büyük bir kaynak haline geliyor ve Twitter platformunda yayılan koronavirüs hakkındaki yanlış bilgileri önlemek için geçtiğimiz günlerde bir özellik sunulmuştu.


Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!
Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!

PAYLAŞ