Twitter için mobil kullanımları kolaylaştıran resmi uygulama, zaman zaman hatalara neden olabilmektedir. Uygulama ya da sistem kaynaklı yaşanan hatalardan birisi de Twitter’da içerik mevcut değil hatası olmaktadır.

Twitter’da İçerik mevcut değil hatası nedir, ne ifade eder?

Twitter’da içerik mevcut değil hatası kullanıcıların herhangi bir içeriğe ulaşmak istemesi sırasında meydana gelir. İçeriğe ulaşılmak istense de sürekli hata mesajı yayınlanır ve içerik görüntülenemez. Bu tür durumlara sebebiyet veren en önemli durum sunucu kaynaklı hatalardır. Sunucuda yapılan güncellemeler, yoğunluklar ya da meydana gelen teknik arızalar nedeniyle Twitter’da içerik mevcut değil hatası alınabilmektedir.

Twitter’da içerik mevcut değil hatasının nedeni ne?

Twitter’da içerik mevcut değil hatasının alınmasında pek çok farklı neden olabilmektedir. Mevcut hatanın alınmasında sunucu kaynaklı yaşanan sorunlar öncelik olsa da özellikle oluşturulmuş olan içeriğin sistem ya da kullanıcı tarafından silinmesi nedeniyle de bu tür hatalar ortaya çıkabilmektedir. Oluşturulan her bir içerik için özel link yapıları kullanıldığından dolayı mevcut link üzerinden siteye erişim sağlamaya çalışılması sırasında içeriğin silinmişse hata mesajı alınacaktır. Bu nedenle içerik hatasında öncelikli olarak içeriğin silinmiş olabileceği akla getirilmelidir.

Bazı durumlarda kullanıcı tarafından istenmese de Twitter’ın mevcut politika ve yönergelerine uyum sağlamadığı için mesajlar silinebilmekte ya da gizlenebilmektedir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ilgili içeriğe diğer kullanıcıların ulaşması mümkün olmamaktadır. Bu durumda belirtilen içerik mevcut değil hatası ile kullanıcılara aktarılmaktadır.  Eğer alınan hataların bu tür nedenler dolayısıyla yaşandığını düşünmüyorsanız, mevcut sorunların giderilmesi için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Farklı hesaplarla test etme

Twitter’da yaşanan hatalar bazen cihaz ve profil kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle hatanın gerçekten var olup olmadığını kontrol etmek için farklı profiller ya da farklı cihazlar aracılığıyla içeriğin kontrol edilmesi gerekir.

Mobil tarayıcıyla erişim sağlama

Mobil kullanım sırasında alınan bu hatanın kontrol edilebilmesi için uygulama yerine tarayıcı ile Twitter’a giriş yapılması ve içeriğin kontrol edilmesi tercih edilebilecek bir diğer yöntemdir.

Mobil ve kablosuz ağ kullanımı

Bazen internet kaynaklı yaşanabilecek bu tür problemlerde mobil ve Wi-Fi arasında geçiş yaparak durumun kontrol edilmesi de çözüm olabilmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir