Twitter'da hesap doğrulama sistemi değişiyor   - Haberler - indir.com

Twitter'da hesap doğrulama sistemi değişiyor  

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 12:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Geçen yıl Twitter, doğrulama programını Ocak 2021'de revize edeceğini duyurmuştu. Planlamada gecikmeler olsa da yeni doğrulama yönteminin önümüzdeki hafta itibariyle kullanıma sunulacağı bildirildi.

Araştırmacı Jane Manchum Wong tarafından Twitter için yapılan yeni paylaşımda doğrulama sisteminde kapsamlı bir yeniliğe gidileceği belirtildi. Daha güvenli bir platform yaratabilmek adına yapılacak yeni değişiklikler ile birlikte profilleri için onay almak isteyenler kullanıcılar, yeni kriterlere uyum sağlamak zorunda kalacak. Yapılan paylaşımda yeni doğrulama sisteminin nasıl çalışacağı ve hangi tür hesapların mavi rozet almaya uygun olacağı konusunda detaylar paylaşıldı.

Twitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyorTwitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyor

Twitter’ın hesap doğrulama sistemi nasıl çalışacak?

Özellikle ABD’nin ulusal siyasetinde yaşanan sorunlar nedeniyle önemli bir test veren Twitter, hesapların daha da anlaşılabilir olması adına yeni bir adım atmıştı. Özelikle siyaset gibi kritik alanlarda, mevcut hesapların hükümeti mi, bir politikacıyı mı, içerik oluşturucuyu mu yoksa gazeteciyi mi temsil ettiğinin anlaşılması adına etiket sistemini kullanılan sosyal ağda şu anda sadece devlet hesapları için farklı bir etiket kullanılıyor. Yeni doğrulama sistemi ile birlikte daha fazla etiket ve doğrulama bilgisi kullanılmaya başlanacak. Yeni doğrulama formunda, Twitter tarafından profil hakkında daha fazla detay istenecek. Buna göre;

  • Hesabın aktivist, şirket, eğlence grubu, devlet yetkilisi, gazeteci veya profesyonel spor kuruluşu olup olmadığı sorulacak.
  • Kişilerin kimliğini sosyal ağ ile paylaşması gerekecek.
  • Hesap için belirtilen özelliklerin Google Trends, Wikipedia, haber veya resmi web sitesi ile kanıtlanması gerekecek.
  • Kimlik fotoğrafının yüklenerek ibraz edilmesi zorunlu olacak
  • Profil için belirtilen bilgilerin doğru olduğunu göstermek adına referansların verilmesi gerekecek.

Yapılacak tüm bu işlemler, Twitter doğrulama sisteminden geçtikten sonra ilgili hesap için doğrulama yapılabilecek ve rozet başta olmak üzere yeni etiketler profilde kullanılabilecek.

Twitter, gelecek hafta yeni doğrulama programını başlatırsa, şirketin geliştirmeye ve platforma daha fazla özellik getirmeye devam etmesi için önemli bir adım olacak. Twitter’da son olarak Spaces özelliği başlatılmıştı. Hemen ardından ise içerik oluşturucuların platformda para kazanmasına yardımcı olmak için bahşiş özelliğini duyurulmuştu. Yeni doğrulama yöntemleri ile birlikte profil güvenliğini de sağlayacak olan Twitter, yeni dönemde sosyal ağlar arasındaki etkinliğini daha da arttırtabilir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ