Twitter'da Anket Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Twitter'da Anket Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-30 12:30:28
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter, geçtiğimiz günlerde anket özelliğini kullanıma açtı. Kullanıcılara kademeli olarak açılan Twitter Anketler özelliğini nasıl kullanacağınızı bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Twitter Anketler'i kullanmak için öncelikle profilinizdeki 'Neler oluyor?' bölümünün altındaki 'Oyla' sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Twitter'da Anket Nasıl Yapılır

Sonrasında karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi bir bölüm çıkıyor. Bu bölümdeki 'Soru Sor' kısmına anketinizde oylamak istediğiniz herhangi bir konuyu yazıyorsunuz. Alt kısımda bulunan 'Seçenek 1' ve 'Seçenek 2' bölümlerine de oylamaya ait cevapları girmeniz gerekiyor. 

Twitter'da Anket Nasıl Yapılır?

Sorunuzu sorup seçenekleri girdikten sonra Anketi paylaşmak için 'Tweetle' butonuna basmanız yeterli. Bu süreçten sonra oluşturduğunuz anket aşağıdaki gibi görünecek.

Twitter'da Anket Nasıl Yapılır?

Oluşturduğunuz anket 24 saat boyunca oylamaya açık olacak. Bu süre zarfında takipçilerinizin verdikleri oy'ları yüzdelik değerde sadece siz görebileceksiniz. Anketin süresi bittiğinde ise tüm takipçileriniz verilen cevapların ayrıntılarını görebilecekler.

Twitter'da Anket Nasıl Yapılır?Son olarak Twitter anketlerinde siyaset, spor, teknoloji ve hatta sahip olduğunuz köpeğinizin ya da kedinizin isminin ne olacağına kadar pek çok farklı konuyu ele alabilirsiniz.





PAYLAŞ