Twitter'a yeni başlayanlar için 10 ipucu - Haberler - indir.com

Twitter'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-08 21:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, uzun yıllardır kullanımdadır. Fakat buna karşılık henüz hesabı olmayan ya da Twitter'ı yeterince tanımayan kullanıcılar vardır. Sizin için Twitter nasıl kullanılır sorusunu yanıtladık ve platformu daha verimli kullanabilmek için bilmeniz gereken bazı tüyoları paylaştık.

Twitter ilk kez 2006 yılında hayatımıza girdi. Önce 140 sonra 280’e çıkardığı kelime sınırı ile az ve öz anlatımın önünü açtı. Bugün dünya çapında milyonlarca aktif üyeye sahip olsa da hala platformu yakından tanımayan ve Twitter nasıl kullanılır diye merak eden insanlar var. Twitter nasıl kullanılır haklı bir soru çünkü henüz platforma üye olmayan kişiler için ilk bakışta çözmesi biraz zor olabiliyor. Twitter nasıl kullanılır sorusu yalnızca platforma yeni girenlerin değil, belki uzun yıllardır bir Twitter hesabı bulunan ancak aktif olarak kullanmayan kişilerin de aklını kurcalıyor. Tüm platformlarda olduğu gibi Twitter’da da başlarken ve kullanırken bilmeniz gereken bazı usta işi tüyolar var. Bu tüyolar sayesinde Twitter nasıl kullanılır sorusunun yanıtını bulacak ve platformu tıpkı bir fenomen ustalığında kullanmaya başlayacaksınız.

Twitter kullanıcılara resim kırpma özelliği sunduTwitter kullanıcılara resim kırpma özelliği sundu

Twitter hesabı nasıl açılır? 

  • Twitter'ı açın,
  • Kaydol butonuna tıklayın.
  • Görünür isminizi yazın.
  • Görünür isminizi dilediğiniz zaman kolayca değiştirebilirsiniz.
  • Sizden istenen bilgileri girin.
  • Güçlü bir şifre belirleyin.
  • Bir profil fotoğrafı ekleyin.
  • Kendinizi tanıtan bir bio yazın.
  • İlgi alanlarınızı seçin.
  • Önerilen kullanıcılardan beğendiklerinizi takip etmeye başlayabilirsiniz.

Twitter başlangıçta size otomatik bir kullanıcı adı belirleyecektir, Ayarlar sayfasından dilediğiniz gibi düzenleyin. Twitter'dan hesap açmak işte bu kadardır. Üyelik sırasında güncel olarak kullandığınız cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi yazmanız oldukça önemlidir. Aynı şekilde şifre belirlerken tahmin edilmesi zor olmasına dikkat edin. Hesabınıza ait tüm bilgileri Ayarlar sayfası üzerinden dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Tweet nasıl atılır?

  • Twitter'ı açın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Tweet butonuna dokunun ya da Neler Oluyor? satırına dokunun.
  • En fazla 280 karakter olacak şekilde istediğinizi yazın.
  • Tweetle butonunun yanında göreceğiniz sayacın rengi karakter sınırına yaklaştıkça değişecektir.
  • Tweet ekranının altında bulunan butonları kullanarak yazınıza bir görsel, GIF, anket ya da bir emoji ekleyebilirsiniz.
  • Son düzenlemeleri yaptıktan sonra Tweetle butonuna tıklamanız ya da dokunmanız yeterli.

Twitter kullanmanın püf noktaları

  • Kelime sınırını görsel kullanarak aşın
  • İleri tarihli Tweet atın.
  • Tüm Twitter verilerinizi indirin.
  • Daha sonra okumak istediğiniz Tweetleri Yer İmleri’ne ekleyin.
  • Bir Tweeti blogunuza ya da internet sitenize yerleştirin.
  • Gözünüzü yormamak için Karanlık Mod’u kullanın.
  • Veri tasarruf modunu aktif hale getirin.
  • Takip ettiğiniz hesapları kategorize etmek için listeler oluşturun.
  • Gelişmiş arama seçeneği ile nokta atışı aramalar yapın.

Twitter’ın kelime sınırı 280 karakter olsa da, bu sınırı bir şekilde aşarak paylaşım yapmak mümkün. Bunun için farklı bir uygulama üzerinde dilediğiniz uzunlukta bir yazı yazın ve ekran görüntüsünü alın. Doğru bir şekilde kırptıktan sonra dilerseniz üzerine bir not yazısı ekleyerek Tweet atın. Böylece kelime sınırına takılmadan dilediğiniz paylaşımı yapmış olursunuz.

Favori Tweetinizi profilinize sabitleyin

Her kullanıcının baktığında mutlu olduğu, gurur duyduğu ya da kendini rahatlattığını hissettiği bir Tweeti vardır. Bu noktada seçtiğiniz bir Tweetin yanındaki üç nokta butonuna tıklayarak açılan menüden Profiline Sabitle seçeneğine tıklayarak seçtiğiniz Tweeti profil sayfanızın başına ekleyebilir ve herkesin görmesini sağlayabilirsiniz. Profilinize sabitlediğiniz Tweeti kaldırmak için aynı üç nokta butonuna tıklayın ve bu sefer Profilden Ayır seçeneğine tıklayın. Bunu yerine yeni bir Tweeti profilinize sabitlerseniz önceki sabit Tweet otomatik olarak oradan kalkacaktır. Bu şekilde dilediğiniz zaman sabit Tweetinizi değiştirebilirsiniz. 

Veri tasarruf modunu aktif hale getirin

Twitter uygulamasını mobil veri üzerinden kullanıyorsanız bazen video izlemek gibi etkinlikler sonucu büyük oranda mobil veri kaybı yaşayabilirsiniz. Bu durumu kontrol altına alabilmek için mobil uygulamanız üzerinden Ayarlar, Veri Kullanımı sayfasını açın ve veri tasarrufu modunu aktif hale getirin. Böylece Twitter mobil uygulamasını kullanırken minimum mobil veri harcadığınızdan emin olursunuz. 

Takip ettiğiniz hesapları kategorize etmek için listeler oluşturun

Twitter hesabınız üzerinden belki yüzlerce farklı türde paylaşım yapan hesabı takip ediyor olabilirsiniz. Bu tür farklı paylaşımlar anasayfanızda karışıklığa neden olabilir. Takip ettiğiniz kişileri kategorize etmek için listeler oluşturarak daha düzenli bir Twitter deneyimi yaşayabilirsiniz. Liste oluşturmak için Twitter menüsünden Listeler seçeneğine tıklayın. Liste Oluştur butonuna tıklayın ve bir isim ekleyin. Özel olarak işaretlenen listeleri yalnızca siz görebilirsiniz, genel olarak işaretlenen listeleri ise herkes görebilir. Ardından listede olmasını istediğiniz hesapları seçin ve Bitti butonuna tıklayın. Listeyi silmek için Listeyi Düzenle ekranı üzerinden Listeyi Sil butonuna tıklamanız yeterli.

Tüm Twitter verilerinizi indirin

Bugüne kadar attığınız tüm Tweetler, paylaştığınız tüm görseller elinizin altında olsun istiyorsanız uzun uğraşlara gerek kalmadan bunu elde edebilirsiniz. Özellikle Twitter hesabınızı kapatacaksanız ancak verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız bu özelliği mutlaka kullanın. Bunun için Twitter Ayarlar sayfasını açın. Verilerinin bir arşivini indir, seçeneğini açın. Hesap şifrenizi girin. Arşiv iste butonuna tıkladığınız zaman verileriniz indirilmek üzere hazırlanacak. Hazır olduğu zaman ise tüm verileriniz Twitter hesabınıza kayıtlı e-posta adresinize gönderilecek.

 

 

  


İlgili uygulamalar
Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor?Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor?
Twitter kullanıcı önerilerinde yeni bir dönem başlıyorTwitter kullanıcı önerilerinde yeni bir dönem başlıyor
Twitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecekTwitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecek

PAYLAŞ