Twitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilir - Haberler - indir.com

Twitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya platformu Twitter, 330 milyonu aşkın üye sayısı ile sosyal medyanın en popüler platformlarından biri oldu. Fakat görünüşe göre, bu yüksek kullanıcı sayısı ve popülerliği Twitter için artık yeterli değildir. En azından gelir açısından durum bu şekilde gözüküyor. Öyle ki, ünlü sosyal medya devi, yeni gelir kaynakları arayışı içine girdi. Bundan dolayı ise şirket içerisinde yeni gelir modelleri için hazırlanan seçenekler ara vermeksizin tartışılıyor. Bu seçenekler arasında yer alan ve öne çıkanı ise ücretli olanlarıdır. 

Twitter, ‘premium’ özelliği abonelik sistemine geçebilir

Dünyanın en ünlü sosyal medya platformu olan Twitter, konuyla ilgili olarak ortaya çıkan söylentilere göre, yeni bir ücretli abonelik sistemi üzerine çalışıyor. Bu abınelik sistemi haberi pek de yeni bir detay değildir. Platformun bu yeni modeli üzerinde yıllardır çalışmalar yapılıyor. Ancak, Twitter bu konu ile ilgili olarak yapmış olduğu çalışmaları ilk kez bu kadar hızlı yürütüyor ve birkaç olası modeli belirlendi bile. Hatta öyle ki bu modellerden biri “Bahşiş (Tipping)” sistemi olarak geçiyor. Platformun bu yeni sistemine göre kullanıcılar tıpkı Twitch gibi platformlarda olduğu herhangi bir içerik üreticilerine bağış yapıp özel içeriklere erişim sağlanabilecek. 

BTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladıBTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladı

Düşünüldüğü üzere modellerden bir diğeri de "premium ya da pro" olarak adlandırılan özellikler ücretli olarak satmak olacak. Farklı bir deyişle ise bu pro özellikleri kullanıcılara tıpkı Spotify veya Netflix gibi abonelik sistemi sunacak. Bu modelde yer alması beklenen pro ayrıcalıklar ise TweerDeck, profil rengini değiştirme, atılan Tweet'i geri alma (Undo Send) ve hatta Tweet düzenleme (Edit Tweet) gibi özelliklere de sahip olacak. Amerika sosyal medya devi, kullanıcıların bu gibi durumlar karşısında uzun süredir beklenilen özellikler içinde ödeme yapacağı umuluyor. 

Düzensiz reklam geliri ve büyümemesi bu harekete itti

Popüler platform Twitter'ın reklam gelirine bağımlı kalmak istemedikleri uzun bir süredir bilinen bir gerçektir. Öyle ki, Twitter CFO’su Ned Segal, geçtiğimiz sene yatırımcılarla yapmış olduğu toplantıda; "Reklam gelirleri stabil değil, abonelik sistemi bize çok daha kararlı ve sabit bir gelir akışı verir." şeklinde konuşmuştu. Kısacası, şirket için gelirinin bir kısmının düzenli hale getirilmesi büyük bir öncelik olacak. Bunun yanı sıra Twitter dijital reklam pazarından elde edilen gelirin sadece %0.8’ine sahiptir. 

Bu durum rakipleri Facebook ve Snapchat gibi firmalara göre oldukça düşük bir rakamdır. Bunlarında üstüne bir de Twitter'ın hem üye artış hızının hem de reklam gelirinin ise büyüme hızının son zamanlarda oldukça düştüğünü göz önünde bulundurmak gerekirse sosyal medya devinin bu ücretli abonelik sisteminin gelmesi olası bir durum olarak görülüyor. Twitter konusunda elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda Twitter cephesinde birbirinden farklı yeniliklerin gelmesi bekleniyor. Bunlar için biraz daha beklemek gerekecek. 


İlgili uygulamalar
Twitter, Periscope, Pinterest'te Türkiye'de reklam yasağıTwitter, Periscope, Pinterest'te Türkiye'de reklam yasağı
LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyorLinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor
Twitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sunduTwitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sundu

PAYLAŞ