Twitter'a Ramazan'a Özel Emojiler Geldi - Haberler - indir.com

Twitter'a Ramazan'a Özel Emojiler Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-29 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her sene olduğu gibi Ramazan ayı yine geldi. Bu noktada sosyal medya platformları farklı diller ile Ramazan ayına dikkat çekmeye devam ediyorlar. Twitter, tüm dünyada farklı diller ile iftar bilgilerini, birçok görüşü ve iletişim kurulan yardımlığın olacağı bir dönemin olduğunun dikkatini çekiyor. Ayrıca bu ay itibariyle tüm Müslümanlar'ın Twitter üzerinde gerçek zamanlı sohbetler gerçekleştirdiğinin ifadesini belirtiyor. Kullanıcıların mutlu bir Ramazan ayı gerçimesi adına çeşitli adımlar atılmaya devam ediyor. Twitter ise #Ramazan konu etiketi ile Ramazan temalı emojilerini yayına soktu.

Ramazan ayı içerisinde paylaşımların daha eğlenceli ve anlamlı olması adına yeni Ramazan temalı emojilerin hazırlandığı belirtiliyor. Kutsal ay boyunca bu yeni Twitter emojileri kullanımda kalmaya devam edecek. Ramazan ayını farklı ülkelerde yaşayan kullanıcılar ise kendi dillerindeki konu etiketileri ile söz konusu bu emojilere erişebilecekler. Aşağıdaki göreceğiniz konu etiketlerinin herhangi birini Tweetlerinizde kullandığınızda bu paylaşımlarınızın yanına bir hilal işaretinin belireceğini fark edeceksiniz.

  • #Ramadan
  • #Ramazan
  • #Ramadhan

Kutsal aya dair kültürel ruhu yansıtan fener ikonunu ise Twitter'ın geliştirmiş olduğu bir diğer emoji olarak ifade ediliyor. 'Fener' anlamı olan 'lantern' kelimesini kullanarak oluşturduğunuz tweetlerde ise bir fener emojisi gözükecek. Twitter gibi Ramazan ayına dair özel içerikler üreten bir diğer platform ise Scope oluyor. Ramazan ayına özel olarak çeşitli kalpler Scope üzerindeki yayınlarda kullanılabilecek. Ayrıca yayın başlığında #Ramazan etiketini kullanın kullanıcıların yayınlarındaki izleyiciler yayın esnasında ekrana dokunduklarında kalp şekillerinin hilallere dönüştüğünü görecekler. Geçtiğimiz sene de benzer işleri yapan Twitter bu noktada yine farkındalığını konuşturdu diyebiliriz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ