Twitter'a Gizli Sohbetler Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Twitter'a Gizli Sohbetler Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 10:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitesi Twitter'ın uçtan uca 'Gizli Sohbetler' adlı bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. Bir bilgisayar öğrencisi olan Jane Wong tarafından uygulamada yer alan 'Gizli Sohbetler' adlı bir seçenek bölümü ortaya çıkartıldı. Henüz şirketin bu yeni uçtan uca şifreli Direkt Mesajlar özelliğini test ettiği de belli olmuş oldu. Artık Twitter cephesinde sohbet kısmında kullanıcıların ne konuştuğunu göremeyecek ve uçtan uca şifreleme sisteminin daha güvenli bir sohbet ortamı yaratacağı anlamına geliyor. Hali hazırda WhatsApp'ta da yer alan bu sistemin detayları neler gelin bakalım.

İhbarcı Edward Snowden tarafından 2016'da Twitter CEO'suna uçtan uca şifreleme mesaj sistemini istediğini dile getiren bir tweet atılmıştı. İki yıl sonra ise Twitter'ın bu sistem üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Gizliliğe ve güvenliğe önem veren kullanıcılar için bu yeni özellik oldukça önem arz ediyor diyebiliriz. İran ve Rusya gibi ülkelerde Telegram mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması sonrasında sosyal medya sitelerinde şifreleme sistemi getirilmesi bu kapsamda çeşitliliği arttırmış olacak.

Bakalım Twitter'ın henüz geliştirmiş olduğu bu uçtan uca şifreleme sistemi ne zaman tüm kullanıcılar için aktif olacak göreceğiz.





PAYLAŞ