Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak - Haberler - indir.com

Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 21:03:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamalarının birbiriyle rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Instagram’un hastag takibi özelliğinden sonra benzer bir özelliği kullanıcılarına sunmak için harekete geçen Twitter geri sayıma başladı. Yeni özellik takipleri kolaylaştıracak!

Günümüzde artık bir haber kaynağı haline gelen Twitter, aynı zamanda sosyal medya kimliğini hala devam ettirmekte. Kullanıcılarına istedikleri konuyu, konu başlıkları halinde takip edebilmeleri için bir güncelleme sunan platform bu sayede, kullanıcılarını ilgi alanlarındaki haberler ya da içeriklerle buluşturuyordu ve bu sayede kullanıcıların ilgilerini çekmeyen paylaşımlar ana sayfalarında yer almıyordu. Bunu aynı zamanda ana sayfadaki bilgi kirliliğini önlemek için de yapan Twitter, kullanıcıları ilgilendikleri konularla daha kolay buluşturabilecek yeni bir özellik üzerindeki çalışmalarını neredeyse bitirmek üzere. Bu konuda listeme özelliği ile istediği başarıyı elde edemeyen Twitter Instagram’da görmeye alışık olduğumuz hastag takibine benzer bir özelliği kendi platformu için yayınlayacak.

Twitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldiTwitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldi

Twitter’da konu takip devri başlıyor

Twitter'da Tweet'leri Tarih Aralığına Göre Arama Devri Başladı

Twitter’ın “Topics” adını verdiği özellik 13 Kasım’da kullanıcılara sunulacak. Yeni özelliği için Ağustos ayından beri çalışmalar yapan platform bu sayede kullanıcılara üç yüzün üzerindeki konuların arasından kendi ilgi alanlarına göre seçimlerde bulunabilmesinde yardımcı olacak. Spor, oyun, eğlence, kültür ve sanat gibi konu başlıklarının yanı sıra özelliştirilmiş konularında yer aldığı yeni özellik sayesinde kullanıcılar ilgilendikleri konularla ilgili takipçisi olmadıkları hesaplarında paylaşımlarını rahat bir şekilde görüntüleyebilecekler. Ancak seçtiğiniz konu başlığındaki tüm tweetlerin ana sayfanıza düşmeyeceğinin de altını çizelim. Bu noktada Twitter’ın “Güvenilirlik algoritması” devreye giriyor. O konun ana sayfanızda görüntülenebilmesi için kullanıcının konuyla ilgili olarak daha öncesinde paylaşım yapmış olması ve etkileşimleri önemli. Bu şekilde tweetlerin güvenirliği ölçülüyor. Doğru bilgi ve kullanıcıların ilgi alanlarına ulaşması açısından aslında çok büyük bir adım olan bu özellik ne yazık ki bazı kullanıcılar tarafından amacına uygun olmayarak kullanılabilir. Bu noktada platformun nasıl bir önlem almayı deneyeceği henüz bilinmese de, özelliğin nasıl kullanıldığını ve Twitter'ın bu güncellemeyle birlikte amacına ulaşıp ulaşamayacağını 13 Kasım’dan itibaren hep beraber göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Twitter, TRT World'e kısıtlama getirdiTwitter, TRT World'e kısıtlama getirdi
Twitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyorTwitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyor

PAYLAŞ