Twitter'a Erişim Engeli Kalkıyor - Haberler - indir.com

Twitter'a Erişim Engeli Kalkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

20 Mart'tan bu yana engelli olan sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararları az önce TİB'in internet sitesindeki sorgulama sayfası üzerinden kaldırıldı.

Geçen hafta Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin ve dün de Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla Twitter'a erişim engelinin ilgili internet yasasının hükümlerine uymadığı ve Anayasa'ya aykırı olduğu yönünde kararlar alınmıştı.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), internet sitesinde bulunan sorgulama sayfasından Twitter'a yönelik uygulanan koruma tedbirlerine yönelik mahkeme kararlarını kaldırdı. Bu da Twitter'ın kısa bir süre zarfında açılacağı anlamına geliyor.

Güncelleme 1:

Ulaştırma Bakanlığı'ndan "Twitter'a erişim engellemesi kaldırılacak" açıklaması geldi.

Güncelleme 2: 

Twitter'a erişim sağlanmaya başlandı. Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan indir.com editörlerinden bazıları Twitter'a VPN ve DNS kullanmadan erişebiliyorlar.

Güncelleme 3:

indir.com İstanbul ofisinde yapılan erişim testlerinde Twitter'a erişimin normale döndüğü anlaşılıyor. Kısa süre içerisinde diğer ISS'lerden de Twitter'a normal yollardan erişilebileceğini tahmin ediyoruz.

Güncelleme 4:

Denizli ofisimizden de artık Twitter'a girebiliyoruz. :)





PAYLAŞ