Twitter yeni hamlesi Tomorrow'u duyurdu - Haberler - indir.com

Twitter yeni hamlesi Tomorrow'u duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir yeni özellikler üzerinde çalışan Twitter, Tomorrow adını verdiği yeni bir özelliği dün kullanıcılarının beğenisine sundu.

Uygulama deneyimini günden güne arttıran Twitter, meteorolojiyle ilgilenen ünlü gazeteci Eric Holthaus ve diğer 18 meteorologla, ayda 10 dolar karşılığında hava durumuyla ilgili içerik oluşturmaları konusunda yeni bir ortaklığa imza attı. Twitter’ın bu yeni adımı ücretli abonelikler konusundaki ilerlemenin devam ettiğini de gösteriyor.

Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak

Aslında şirketin bu yeni girişimi, platformun birincil gelir kaynağını reklamlar yerine farklı bir seçeneğe çevirme hamlesi. Platform, içerik geliştiricilerin Spaces içeriğinden para kazanmasını sağlamak için biletleme sistemini duyurmuştu. Bunun yanı sıra ayrıca şirketin reklamları kaldıran ve kullanıcıların gereksiz tweetler atmasını engellemek için Twitter Blue isimli yeni bir abonelik servisi üzerinde çalıştığı da aktarılan bilgiler arasında.

Twitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktı

Dün Axios tarafından paylaşılan “Tomorrow” özelliği, tıpkı bilet sistemi ve ücretli haber bültenleri gibi, platformun yakın zamanda tanıttığı yeniliklerden biri. Hava durumu servisi bugün, Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Dallas, Detroit, Houston, Minneapolis, New York City, Philadelphia, Portland, San Antonio, San Francisco, Toronto, Washington DC ve Dominik Cumhuriyeti için kullanılabilir olacak.

Tomorrow geliştirici ekibi, meteorologtan, yaklaşık 20-30 iklim yazarından ve dört adet yarı zamanlı çalışan editörden oluşuyor. Ekip, Spaces aracılığıyla uzun biçimli Twitter içeriği oluşturacak ve üyeliklere özel kısa biçimli içerikler üretecekler. Bu servise abone olan kullanıcılar kar fırtınaları ya da kasırga gibi doğal afetler konusunda, ekibe istedikleri zaman soru sorabilecek. Ekibin hedefi, bu senenin sonuna kadar 50 büyük pazarda da yer almak ve 2022 senesine kadar Hindistan ya da Brezilya gibi hava durumu hizmetleri diğer ülkelere göre daha az gelişmiş yerlere uluslararası olarak hizmet sunmak.


Twitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldiTwitter bilgi teyit sistemine yeni özellikler geldi
Twitter hesap doğrulama başvuruları tekrardan aktif!Twitter hesap doğrulama başvuruları tekrardan aktif!

PAYLAŞ