Twitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Twitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 13:24:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter’dan yanıltıcı bilgi ve sahte haberlere karşılık yeni bir servis sunuldu. Şirket yanıltıcı bilgilerin hızlı bir şekilde yayılmasını engellemek için sadece ABD’de aktif olacak yeni programını duyurdu. Birdwatch ile Twitter kullanıcıları yanlış bilgi içeriği barındıran bir paylaşıma doğru bilginin yer aldığı notlar ekleyebilecekler. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan ve interaktif haber içerikleri bolca bulunan bu platform, birçok kişi tarafından hem dünya hem de yerel bilgi almak için kullanılıyor. Durum böyle olunca ise Twitter’da yanlış bilgilerin yayılması daha kolay bir hal alıyor.

Twitter ise bu durumun önüne geçebilmek için Birdwatch adlı yeni bir program duyurdu. “Yanıltıcı bilgileri ele almak için topluluk odaklı bir yaklaşım” olarak tanımı yapılan Birdwatch ile yanıltıcı bilgi içerdiğini düşündüğünüz paylaşımda geri bildirimde bulunmak yada doğru bilgiyi eklemek mümkün oluyor. Bu durum ile tweet içeriği değiştirilse bile doğru bilginin gözükmesi sağlanmış oluyor.

2020 Twitter raporu yayımlandı2020 Twitter raporu yayımlandı

Twitter, Birdwatch özelliğini yayınladı

Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre Birdwatch, şuan için ABD bölgesinde kullanımda olacak. Birdwatch ile dahil edilen alternatif bilgi, direkt olarak Twitter’da gösterilmeyecek. Birdwatch’in resmi websitesi olan birdwatch.twitter.com üzerinden bu paylaşılan alternatif bilgiyi görmek mümkün olacak. Twitter ürün bölümü başkan yardımcısı Keith Coleman  tarafından, Twitter Blog’da ele alınan yazısı ile Birdwatch hakkında bazı detaylar da verildi. Coleman, Birdwatch topluluğun yanlış bilgilere sahip olan içeriklerini yanıttan daha fazla yapabilmeyi mümkün kılacak. Bir çok tweet doğrulandığı zaman bu noktada Birdwatch, alternatif bilgileri direkt olarak Twitter’ın içinden göstermeye başlayacak. Yanlış bilgi içeren tweetin yanında doğru bilgiyi görmüş olacaksınız.

Twitter’ın açıklamasına göre Birdwatch programına katkıda bulunan tüm veriler, herkese açık olarak paylaşılacak. Coleman konu hakkında Topluluk ne kadar geniş ve çeşitli olursa Birdwatch’ın yanıltıcı bilgileri ele almada o kadar iyi olacağını biliyoruz” diyor.


İlgili uygulamalar
BTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladıBTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladı
LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyorLinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor

PAYLAŞ