Twitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sundu - Haberler - indir.com

Twitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sundu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 08:03:16
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medyalarından biri olan Twitter, her geçen gün farklı özellikler ile gelişerek kullanıcılarını memnun etmeye odaklanıyor. Sosyal medya platformlarında, kullanıcıların arayüz görüntülerinde düzenli bir şekilde yenilikler ve değişiklikler yapılıyor. Mikroblog platformu olarak da adlandırılan Twitter da arayüz değişikliği yapmayı tercih eden platformlar arasında yerini aldı. Bugün itibariyle Twitter'da kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler yaptı. 

Halihazırda kullanılan sosyal medya platformlarının tasarımları, zaman içerisinde kullanıcıların istekleri doğrultusunda ve eklenen yeni özelliklerin içeriklerine göre değişiklik göstererek değişiklik gösteriyor. Her geçen gün gelişim gösteren sosyal medya platformlarının tasarımlarının yerinde sayıyor olması pek de hoş bir durum olmazdı. Bu sebeple özelliklerin artması ile beraber platformların arayüz tasarımları da değişiklik gösterecek. Hem özellikleri hem de tasarımı ile kullanıcıların vazgeçilmezi olmayı başaran sosyal medya platformları bu şekilde daha çok kitlenin odak noktası olmayı başarıyor. Twitter da tasarımsal olarak değişikliğe giderek kullanıcıları yeni bir arayüz ile karşılıyor. 

Twitter Ayrıntılı Konum Paylaşmanın Önüne GeçecekTwitter Ayrıntılı Konum Paylaşmanın Önüne Geçecek

Twitter'a yeni tasarım

Kullanıcıların görüşleri hakkında düşüncelerini paylaşmak ve gündemi takip etmek edene oldukça faydalı bir platform olarak görülen Twitter, yeni bir arayüz çalışması ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Twitter, bir süredir arayüzde değişiklikler yapmak adına çalışmalar yürütüyordu. Uzun süredir çalışmalarına devam eden Twitter, hazırlamış olduğu yeni özellikleri kısa videolar halinde kullanıcıları için yayınlayarak teknoloji dünyasını meraklandırmayı başarmıştı. Bugün itibariyle ise söz konusu platform, tasarlamış olduğu yeni arayüzü yayınlayarak kullanıcılara bambaşka bir kullanım sunuyor. 

Baştan tasarlanan arayüz bir anda tüm kullanıcılara sunulmayacak. Kademeli olarak tüm kullanıcıların sahip olacağı bu yeni tasarıma tüm kullanıcıların ulaşması biraz daha zaman alacak gibi gözüyor. Söz konusu arayüz yeniliklerinin tüm kullanıcılara sunulması ile beraber kullanıcılar yeni özelliklerin sunduğu hizmetlerden de faydalanacaklar. Zaman zaman kullanıcılar 1'den fazla hesabı da yönetiyor. Bunun farkına varan Twitter yetkilileri, şu an için Instagram da mevcut olan birden fazla hesap açma ve hesaplar arasında da hızlı geçiş yapma özelliğini platforma ekledi. Bu sayede kullanıcılar kendi hesaplarının yanı sıra aynı zamanda farklı bir Twitter hesabı da açabilecekler. Üstelik her iki hesap arasında da hızlı geçiş yaparak her iki hesabı da yönetebilecekler. 

Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda arayüz parlaklığının ayarlanabilmesine de izin veren Twitter, gerçek karanlık mod özelliğini de yeni tasarım ile beraber platforma dahil edecek. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda yeni özellikler ile zenginleşen platform yakın zamanda yeni tasarımı ile kullanıcılara birbirinden farklı seçenekler sunacak. Twitter hesaplarının DM'sine bu şekilde daha kolay bir adım ile ulaşılacak, Profil ve Listeler kısmı ise birçok kullanıcının beğeneceği özellikler arasında yer alıyor. Twitter, şüphesiz akıllı cihaz kullanıcıları tarafından vazgeçilmez bir platform olup kullanıcıların beklentilerini karşılayacak özellikler doğrultusunda hizmet veriyor. Yeni özelliklerin ve yeni tasarımın platforma gelmesi için biraz daha beklememiz gerekecek gibi gözüküyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter 3 Yeni Özellik KazandıTwitter 3 Yeni Özellik Kazandı
Twitter yeni arayüzüyle birlikte kullanıcı deneyimini arttırıyorTwitter yeni arayüzüyle birlikte kullanıcı deneyimini arttırıyor
Twitter yanıt gizleme özelliğini deniyorTwitter yanıt gizleme özelliğini deniyor

PAYLAŞ