Twitter, Yayıncılar için İstatistik Servisini Duyurdu - Haberler - indir.com

Twitter, Yayıncılar için İstatistik Servisini Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük sosyal ağı Twitter, Twitter Card kullanıcısı markalar ve yayıncıların performans izlemesi için kullanabilecekleri istatistik servisi Twitter Analytics platformunu aktif ettiğini duyurdu.

Twitter'ın resmi blogu üzerinden duyurulan habere göre bundan sonra yayıncılar, markalar ve geliştiriciler Twitter içeriklerinin performansı ile istatistiklerini Twitter Analytics üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler. Bu sayede de yayıncılar içerik planlarında izleyecekleri stratejileri nasıl belirleyecekleri konusunda fikir sahibi olabilecekler.

Twitter Card'ların gönderdiği istatistik verilerini Twitter Analytics üzerinde bulunan gösterge paneli sayesinde kolay bir şekilde görebilecek olan yayıncılar, attıkları tweet'lerin yarattığı etkileşimleri, hangi tweet'lerin daha fazla ilgi gördüğünü ölçümleyebileceği gibi aynı zamanda fotoğrafla veya video ile paylaşılan içerikler, rich media kullanımları ya da uygulamalarına giden dış bağlantıların etkileşimli performanslarını da rahatlıkla takip edebilme imkanına kavuşmuş olacaklar.

Twitter Analytics Dashboard

Servisin gösterge panelinde bulunan URL Clicks menüsü altından Twitter kartları ile ilgili pek çok detaya hakim olacak yayıncılar, bu alanda paylaşılan tweet'lerin aldığı tıklama sayıları ile görüntülenme sayılarını da takip edebilecekler. Ayrıca retweet alan paylaşımların da ilgili yayıncı etki alanının genişleme oranı hakkında fikir vereceğini de buradan sizlerle paylaşalım.

Son olarak Twitter kart tiplerine bakarak, farklı tarzlardaki paylaşımlardan hangilerinin takipçiler tarafından daha fazla beğenildiğini de gösteren servis, bu bölüm aracılığıyla en çok tıklama alan tweet sayısını göstermekle beraber tweet'leri paylaşan ve en yüksek etki alanına sahip kullanıcıların takip edilmesine de olanak sağlıyor. 

BuzzFeed, NBC News, Time, ESPN, MLB, Flipboard, Etsy, Foursquare ve Path gibi markalar ile çalışarak geliştirme çalışmalarını tamamladığını resmi blogu üzerinden duyuran Twitter'ın bu servisine Twitter Analytics bağlantısına tıklayarak ulaşabileceğiniz gibi servis ile ilgili özel olarak hazırlanmış olan eğitim videosunu da aşağıda bulabilirsiniz.




Twitter Cards Analytics Eğitim Videosu


PAYLAŞ