Twitter yanlış bilgilerin önüne geçecek - Haberler - indir.com

Twitter yanlış bilgilerin önüne geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 19:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformu Twitter, platformunu geliştirmeye devam ediyor. Şirket yanlış bilgi yayılımını durdurmak için trendlerin ne ile alakalı olduğunu daha iyi anlayacak ve belli konuları trend olmadan önce tespit edebilecek. Twitter, bu noktada yanlış bilgi yayılımının önüne geçerek sosyal medya kullanıcılarına daha çok doğru bilgiler sunabilmek için The Associated Press ve Reuters ile iş birliğine gidecek. Kullanıcıların sosyal medya platformunda konuşmuş olduğu en popüler konuları ele almak için birlikte çalışan kişilerden oluşan denetim ekibi, gündem bölümünü daha güvenilir hale getirmek için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Twitter yanlış bilgi yayılmasını engelleyecek

Twitter, 2014'ten bu yana en hızlı kazanç yükselişi yaşadıTwitter, 2014'ten bu yana en hızlı kazanç yükselişi yaşadı

The Associated Press ve Reuters ile iş birliği gerçekleştiren Twitter, insanların sosyal medya platformunda tartışmış olduğu konuları değerlendirerek daha iyi bağlamsal bilgi sağlamak için çalıştığını açıkladı. Kullanıcılara yönelik yapmış olduğu açıklamada yakın bir zamanda tartışmaları ile alakalı daha iyi ve daha çok bilgi bulabileceğini belirten şirket, başlangıç noktası olarak ise trendlerin ne ile alakalı olacağı noktasında başarılı bir sistem olacak. Şirket, yeni gelişmelerin ayrıca yanlış bilgi içerebileceğini düşündüğü konuları belirlemesine de yardımcı olacağını düşünüyor.

Şirket diğer yandan bazı konuları çok konuşulan bir konu haline gelmeden önce de tespit edebileceğini işaret ediyor. Bu kapsamda sosyal medya ortamında bir konu viral hale gelmeden önce o konuya yönelik ilgi düzeyi ve odak noktası incelenerek konunun açıklaması, bağlantılar ve konu ile alakalı uyumlu olacak. Twitter, iş birliği ile yapılacak olan olaylar arasındaki bağlantının ayrıca bazı özelliklerin de daha iyi çalışmasına yardımcı olması bekleniyor. Şirket İngilizce içerikler hakkında yardım etmeye odaklanacak ancak ekibin Arapça, İspanyolca, Japonca, Portekizce gibi diller için de hazırlanan içerikleri de bağlamsal hale getirileceği ifade ediliyor.


Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?
Twitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül VerecekTwitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül Verecek

PAYLAŞ