Twitter yanıtlarda oy sistemini test ediyor - Haberler - indir.com

Twitter yanıtlarda oy sistemini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 12:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Twitter'da kısa süre içerisinde yeni bir özellik daha kullanıma sunulacak.

Twitter sosyal ağlardaki etkileşimi arttırabilmek adına özellikle son dönemlerde yanıt sistemleri üzerinde ciddi bir yenilik içerisinde. Bugüne kadar yapılan resmi açıklamalarda yanıt sistemine yönelik pek çok farklı özelliğin kullanıma sunulduğu görülürken, mevcut alan için yeni bir çalışma daha keşfedildi. Tweet yanıtlarında artık kullanıcılar yeni bir seçeneğe sahip olacak. Olumlu ve olumsuz oy olarak iki farklı şekilde kullanılabilecek mevcut özellik ile birlikte içerikler oylanarak değerlendirilebilecek.

Twitter Fleets özelliğinin fişini çekiyorTwitter Fleets özelliğinin fişini çekiyor

2021’de yenilikler arka arkaya geldi

2021 yılında Twitter geliştirme ekibi tarafından hızlı ve etkili çalışmalar planlandı. Bu planlamalar doğrultusunda sisteme getirilen yenilikler arka arkaya tanıtılarak dikkat çekerken Twitter'daki kullanıcı sayılarında ve etkileşimlerde de benzer şekilde yükseliş görüldü. Özellikle yayınlanan mesajlara yanıt vermek isteyenler için hem mesaj sahipleri hem de kullanıcılara farklı seçenekler sunan Twitter, resmi hesabından yaptığı son paylaşım ile birlikte iOS sistemi için yeni bir özelliklerin test edilmeye başlandığını söyledi. Başlangıçta sadece iOS platformda yer alacak olan özellik, daha sonrasında Android gibi diğer platformlara da taşınacak.

“Yeni özellik için testler başladı”

Twitter tarafından yapılan açıklama şöyle; “Bu tam olarak bir beğenmeme düğmesi değil. Bu araştırma deneyinde, beğenmeme simgesi, yanıtın konuşmayla alakalı olmadığını düşündüğünüzü bize bildiren bir olumsuz oydur. Yaptığınız görüşmelerde, alakalı bulmadığınız yanıt türlerini daha iyi anlamak istiyoruz.”

Açıklamada da görüleceği üzere kullanıcılar olumlu ve olumsuz oylar kullanarak içeriği değerlendirebilecek mevcut özellik için beğeni şeklinde bir algının oluşmasını istemediği anlaşılan Twitter, özellikle kullanıcıların içeriklerindeki ilgi durumunu görebilmesi ve doğruluk için değerlendirmesi adına yeni bir seçenek olarak yeniliği kullanıma sunacak.

Some of you on iOS may see different options to up or down vote on replies. We're testing this to understand the types of replies you find relevant in a convo, so we can work on ways to show more of them.

Your downvotes aren’t public, while your upvotes will be shown as likes. pic.twitter.com/hrBfrKQdcY — Twitter Support (@TwitterSupport) July 21, 2021

Mevcut özellikle ilgili paylaşılan diğer detaylara göre yapılacak olan oylamalar, sistemde herhangi bir değişiklik yaratmayacak. Bu bakımdan yanıtların sırasının değişmesi gibi bir durum söz konusu olmayacağı gibi sadece mevcut mesajlarda olumlu ve olumsuz oyların görüntülenmesi hedefleniyor. Ancak özellik için şu ana kadar yapılan değerlendirmeler, yeniliğin çok fazla uygun görülmediği yönünde. Kullanıcılar, özellikle nefret dolu hesaplar ve kullanıcılar tarafından yeni özelliğin olumsuz bir şekilde kullanılacağı yönünde endişesi bulunurken mevcut özellik için Twitter'ın yeni geliştirmeler yapması da mevcut geri bildirimler doğrultusunda mümkün görünüyor. 


İlgili uygulamalar
Twitter kullanım koşulları ve gizlilik politikası değişiyorTwitter kullanım koşulları ve gizlilik politikası değişiyor

PAYLAŞ