Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek? - Haberler - indir.com

Twitter Yanıt Gizleme Özelliğini Ne Zaman Aktif Edecek?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Mikro blog sitesi olarak uzun yıllardır hayatımızda olan Twitter, kısa bir süre önce atılan tweet'lere yapılan yorumları ya da gelen yanıtları gizlemeye yarayan bir özellik üzerinde çalıştığının bilgisini vermişti. Geçtiğimiz aylar içerisinde haberlerimize yer verdiğimiz bu bilgi sonunda netice kazandı. Şirket geliştirdiği bu yorum gizleme özelliğini ne zaman sunacağını açıkladı. Sosyal medyalar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Twitter, geçmişten bugüne birçok yenilik ve gelişim süreci geçirdi. 

Sosyal medya kullanıcılarının hoşuna gitmediği bir durum ile karşı karşıya geldiğinde alternatif bir seçenek olarak gelen yorumları gizleme özelliği çok yakında aktif hale getirilecek. Twitter kullanıcıları zaman zaman yaptıkları paylaşımların altına yapılan olumsuz yorumlar ve hatta hakaret içerikli cevaplar ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu durum git gide önüne geçilemez bir hal aldığı için sosyal medya devi şirket bu konu hakkında kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde şirketin bu durum karşısında gelen yorumları gizleme özelliği üzerinde çalışmalar yürüttüğünün bilgisini vermiştik.

Twitter CEO'sunun aldığı maaş dikkat çekiyorTwitter CEO'sunun aldığı maaş dikkat çekiyor

Fakat o zamanda yeni Twitter özelliğinin ne zaman aktif hale getirileceği hakkında bilgi söz konusu değildi. Yeni elde edilen bilgileri değerlendirdiğimiz taktirde paylaşımlara gelen kötü nitelikli içerikler çok kolay bir yöntem ile gizlenme özelliği bir kaç ay içerisinde hayatımıza girecek. Bazı sosyal medya platformlarında kullanıcıların yaptığı paylaşımların altına yapılan yorumlar silinebiliyor ya da gizlenebiliyor. Bazı platformlar bunu sunsa da bugüne kadar Twitter bu gibi bir özelliğe sahip değildi. Ancak şirkete yapılan istekler değerlendirildiği taktirde yanıt gizleme özelliği geliştirilmeye başlandı. 

Twitter yakın zaman önce bu konu hakkında çeşitli araştırmalar yaparak kullanıcılarının isteklerine yanıt vermeye karar verdi. Yapılan talepler doğrultusunda şirket, kullanıcıların paylaşımlarına gelen yorumları gizlemek ve silmek için yeni bir özellik geliştirdiğinin bilgisini verdi. Yakın zamanda bu özellik uygulama üzerinde aktif hale getirilecek. 

Özellik Haziran ayında geliyor

Bir kaç ay sonra Twitter'a gelecek olan yanıt gizleme özelliği, uygulama üzerinden attığınız tweet'lere yapılan rahatsız edici ya da hareket içerikli yorumları gizlemenizi sağlayacak. Kullanıcı açısından son derece memnun edici bir özellik olarak kabul edilen yanıt gizleme seçeneği yakın zamanda aktif olarak kullanılacak. Sosyal medya şirketi Twitter, Haziran ayı itibariyle sunmayı planladığı bu özellik sayesinde yanlış kullanımın önüne geçebilmek için gizliye alınan cevaplar diğer kullanıcılar tarafından tek bir tıklama ile görüntülenebilecek. 

Sosyal medya platformu Twitter'ın kıdemli ürün müdürü Michelle Yasmeen Haq konuyla ilgili olarak; "Twitter'da ilginç sohbetler başlatan insanlar bizim için çok önemli ve biz de onlara biraz kontrol vererek onların konuşmalarını mümkün olduğunca sağlıklı yapmalarını sağlamak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. Bu hafta bir TED etkinliğinde konuşmacı olarak yer alan Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter'ın şu anki haliyle "başkalarını taciz etmeyi ve kötüye kullanmayı çok kolay hale getirdiğini" itiraf etmişti. Haziran ayında gelmesi beklenen bu yeni özelliğin bu gibi sorunları ortadan kaldırılacağı ön görülüyor. 


İlgili uygulamalar
Twitter'a Kaydır Beğen Özelliği GeliyorTwitter'a Kaydır Beğen Özelliği Geliyor
Twitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne GeçiyorTwitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne Geçiyor
Rusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay SüreRusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay Süre

PAYLAŞ