Twitter, Yanıltıcı Tweetleri İçin Bildirim Özelliğini Test Ediyor  - Haberler - indir.com

Twitter, Yanıltıcı Tweetleri İçin Bildirim Özelliğini Test Ediyor 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Yanlış bilgi ve içerikler, Twitter başta olmak üzere tüm sosyal ağlarda yaşanan ortak sorunlardan birisi. Şimdi ise Twitter aldatıcı mesajların bildirilmesi için yeni bir süreç başlattı.

Twitter tarafından Salı günü yapılan resmi açıklamada, özellikle ABD, Güney Kore ve Avustralya'daki bazı kullanıcılara yeni seçeneklerin sunulacağı belirtildi. Test süreci kapsamında 3 farklı bölgede yapılacak çalışmalarda, kullanıcılardan yanlış bilgiler içeren hesapların ve içeriklerin paylaşılması ve Twitter'a bildirilmesi istendi.

Odak Konular Covid-19 ve Afganistan Olacak

Twitter'da yapılacak test sürecinde özellikle koronavirüs ve Afganistan'da yaşanan olaylar ile ilgili yanlış içeriklerin tespit edilmesi hedefleniyor. Güncel olaylarla bağlantılı bir şekilde yapılacak testlerde, platformlarda yer alan yanlış bilgilerin temizlenmesi ve kullanıcı desteği ile birlikte Twitter’ın daha iyi ve güvenilir bir platform haline gelmesi amaçlanıyor.  "Deneydeki her rapora yanıt veremeyebiliriz. Ancak raporlar eğilimleri belirlememize yardımcı olacak. Böylece daha geniş yanlış bilgilendirme çalışmalarımızın hızını ve ölçeğini iyileştirebiliriz" diyerek kullanıcıların mevcut yeni dönem için destekte bulunmasının önemli olduğunu aktaran şirket, uzun zamandan beri yanlış ve aldatıcı bilgilere yönelik ciddi bir çalışma üzerindeydi. Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan  Birdwatch adlı bir topluluk forumu da yine kullanacağı için daha güvenli bir Twitter yaratmak adına geliştirilmiştir.

Twitter’da Yanıltıcı Mesajlar Nasıl Bildirilecek?

Twitter'ın resmi blog yazısında yer alan bilgilere göre bir Tweet için bildirimde bulunmak isteyen kullanıcılar, mevcut mesajın sağ tarafında yer alan üç noktaya tıklayacak ve ardından Tweet bildir seçeneğini seçerek bildirimini iletebilecek. Yapılacak mevcut işlem ile birlikte kullanıcılar kolay bir şekilde içeriği raporlayabilecek. Mevcut raporlama işlemleri sırasında, belirtilenlerin dışında herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmayacak ve sonrasında Twitter tarafından kontroller gerçekleştirilecek. Bildirimlerin yoğunluğuna bağlı olarak Twitter tarafından yapılacak çalışmalar sonrasında hatalı, yanıltıcı ve aldatıcı içeriklerin tespit edilmesi adına mevcut teknolojilerin daha da geliştirilmesi için geniş bir veri havuzu oluşturmuş olacak. 

3 farklı bölgede, binlerce kullanıcının katılımı ile gerçekleştirilecek olan test çalışmalarının ardından Twitter'ın sonuçları raporlaması ve yeni özelliklerde de elde ettiği verileri kullanması bekleniyor.





PAYLAŞ