Twitter yalan haberlere karşı uyaracak! - Haberler - indir.com

Twitter yalan haberlere karşı uyaracak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 22:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Kullanıcılara ardı ardına sunduğu güncellemerler uygulama deneyimini arttırmayı hedefleyen Twitter bir süre önce yalan haberlere karşı savaş açmıştı. Bu konuyla ilgili çeşitli algoritmalar geliştiren platform kamuoyunda tanınan kişiler ve politikacıların paylaştığı yanıltıcı ve yalan haberlerin altına turuncu renkte bir uyarısı ekleyecek.

Piyasaya bir sosyal medya uygulaması olarak giriş yapmasına rağmen zaman içerisinde büyük bir haber paylaşım sitesi haline dönüşen Twitter dijital dünyada hızla yayılan yalan haberlerle mücadele edebilmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Bugüne kadar hala istediği çözümü sunamayan platformdaki milyonlarca kullanıcı ve her gün paylaşılan gönderi sayısı düşünüldüğünde bu durum oldukça normal gibi dursa da Twitter yalan haberlerin önüne geçmekte oldukça kararlı.

Twitter DM kutusu için yeni filtre geliştirdiTwitter DM kutusu için yeni filtre geliştirdi

Twitter yalan haberlerin önüne geçebilir

Twitter sahte haber botlarını engelleyecek

Geçtiğimiz sene topluluk kurallarını ihlal eden politikacıların paylaşımlarına bir uyarı eklemeye karar veren Twitter benzer bir adımı yalan ve yanıltıcı haberler içinde atmaya hazırlanıyor. Politikacılar ve kamuoyunda tanınan insanlar tarafından paylaşılan yalan ya da yanıltıcı içeriklerin önüne geçmek isteyen ABD merkezli şirket bu tip haberlerin aklına turuncu bir uyarı ekleyecek.

Şuanda bu özelliği test etme aşamasında olan platformun sözcüsü yeni özellikle ilgili ortaya çıkan demo görüntüsünün ardından NBC’ye konuştu. Söz konusu özelliği henüz kullanıcılara sunup sunmamak yönünde bir karara varmadıklarının altını çizen Twitter sözcüsü platformda gerçek ve tarafsız haber paylaşımında bulunan kullanıcılara da “Topluluk rozeti” vermeyi planladıklarını dile getirdi.

5 Mart 2020 tarihine kadar bu konuda ne yapacağına karar vermesi beklenen Twitter’ın özelliği kullanıcılara sunup sunmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Chroma Labs artık Twitter bünyesindeChroma Labs artık Twitter bünyesinde

PAYLAŞ