Twitter veri takibi için izin istiyor - Haberler - indir.com

Twitter veri takibi için izin istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 15:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter iOS sürümü için yaptığı yeni güncelleme ile kullanıcıların verilerini izlemek için izin istemeye başladı.

Apple uygulama mağazasında yaptığı yenilik ile birlikte uygulama takibi şeffaflığı kurallarını getirdi. Yeni dönem, kullanıcıların kullanmak istediği bir uygulamanın hangi verilere erişebileceğini net bir şekilde öğrenmesini sağlıyor. Bu nedenle pek çok uygulama, kısa süre içerisinde indirme rakamlarında büyük oranlarda düşüş yaşarken yeni döneme ilk adapte olan uygulamalardan birisi Twitter oldu.

Twitter Scroll'u satın aldıTwitter Scroll'u satın aldı

Twitter kullanıcılardan izin istiyor!

iOS 14.5 ile birlikte gelen Uygulama Takibi Şeffaflığı, uygulama geliştiricilere de bir dizi yeni yükümlülük getirdi. Yeni düzenleme ile uygulamalar, kullanıcı verilerini toplayacaksa bu konuda kullanıcıları bilgilendirmeli ve veri toplamak için izin almalı. Apple tarafından çok katı kurallar çerçevesinde şekillendirilen uygulama takibi şeffaflığı özelliğine uyum sağlamak isteyen Twitter, yeni güncelleme yaptı.

Güncelleme ile yeni kurallara ve politikaya uyum sağlayan Twitter kullanıcıların veri takibi için izin vermesi istemeye başladı. Uygulama takibine izin verme konusunda gerekçeleri de açıklayan sosyal ağ,  kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam sunabilmek adına veri takibi yapılması gerektiğini belirtti. Twitter tarafından yapılan bu açıklamada en dikkat çeken detay verilerin sadece reklam gösterimleri için kullanılacağının belirtilmesi.

Twitter sürüm 8.65 ile birlikte kullanıcıları bilgilendirmeye başlayan Twitter, uygulamada "Twitter'ın, kullandığınız uygulamalar ve ziyaret ettiğiniz web siteleri gibi bu cihazdaki diğer şirketlerin verilerini izlemesine izin vererek reklamların sizinle alakalı olmasını sağlayın." şeklindeki ifadelere yer veriyor. Üstelik daha fazla detaya ulaşmak isteyen kullanıcılar için özel bir destek sayfası da hazırlayan Twitter, sayfa üzerinden izinler ve takip konusunda merak edilen sorulara yanıtlar veriyor.

İzin verilmezse ne olacak?

Apple'ın yeni dönem başlattığı uygulama takibi ve izin sürecinde, izin vermek ya da vermemek tamamen kullanıcılara bırakılmış durumda. Eğer kullanıcılar bu izni cihazlarından uygulamalara vermezse, uygulamalar kullanıcılardan veri toplayamayacak. Uygulama geliştiricilerin Apple'ın yeniliğine karşı çıkmasının temelinde de bu durum yer alıyor. Reklam gelirleri ile büyük bir kazanç sağlayan uygulama geliştiricileri, veri toplayamaması halinde iyi bir reklam hizmeti sunamayacak ve reklam gelirlerinde düşüş yaşayacak.


İlgili uygulamalar
Twitter daha büyük resimler için güncellendiTwitter daha büyük resimler için güncellendi

PAYLAŞ